banner388

Yaş fındık pazarda 10-12 TL'den satılıyor

Giresun'da yaş fındığın kilosu pazarda 10-12'den vatandaşlara satışa sunuluyor.

Yaş fındık pazarda 10-12 TL'den satılıyor

Giresun'da yaş fındığın kilosu pazarda 10-12'den vatandaşlara satışa sunuluyor.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:29
Yaş fındık pazarda 10-12 TL'den satılıyor

Ziraat Odaları ve Fındık Üretici Birlikleri sahil kesimlerde en erken 2018 yılı fındık ürününü toplama tarihi Ağustos olarak belirlenmesine rağmen üreticiler fındığa pazara indirdi.

Sahil Yolu kenarında yaş fındığı satışa sunan üretici Salih Serdaroğlu yaptığı açıklamada “Tek geçim kaynağımız fındık. Geçen yılın fındık geliri çoktan tükendi. Cebimiz parasız kaldı. Bu yüzden en azından bir ekmek parası kazanmak amacıyla satılabilecek kadar olgunlaşan fındığımızı pazara indirmeye başladım. Nasılsa tüccarın elinde fındığımız para etmeyecek. Ben ise bahçeden topladığım 2018 ürününü yaş olarak 15 TL’den satabiliyorum. Bu fiyat tüccarın elinde ise 10 TL’ye kadar düşebilecektir. Zaten bir ton civarında fındığım oluyor onu da yol kenarında serbest piyasadan daha da karlı satabiliyorum. Dolayısıyla kendi fındığımın fiyatını kendim belirliyorum” dedi.

Özellikle gurbetçilerin yaş fındığa ilgi gösterdiğini belirten Özgür Durmuş, "Gurbetçiler ya da yoldan geçenler soyulmuş fındıktan daha çok soyulmamış yeşil fındığı talep ediyorlar. Dolayısıyla bu şekilde ve tam da bu zamanda bizim işler daha da iyi oluyor. Günde 30 kilogram civarında fındık satabiliyorum. Ortalama 300 lira bir ciromuz oluyor. Yaş fındık satışları Temmuz ayının sonuna kadar devam ediyor. Böyle satış bizim için daha karlı oluyor” diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.