banner388

Yaş fındığın kilosu: 15 TL

Ordulu fındık üreticileri Karadeniz Sahil Yolu kenarların yaş fındığın kilosunu 10-15 TL'den satıyor.

Yaş fındığın kilosu: 15 TL

Ordulu fındık üreticileri Karadeniz Sahil Yolu kenarların yaş fındığın kilosunu 10-15 TL'den satıyor.

09 Temmuz 2018 Pazartesi 09:30
Yaş fındığın kilosu: 15 TL

Ordu'da fındık hasadı öncesi bazı üreticiler Karadeniz Sahil Yolu kenarında yaş fındık satıyor. Kilosunu 10-15 TL'den satan üreticiler yaş fındığı gurbetçilerin ve turistlerin aldığını söyledi.

Yaş fındık satıcısı Metin Kara satışların iyi olduğunu belirterek, "Fındıklar dallarda yetişmeye başladı. Sahil kesimindeki bahçelerimizde toplanmaya hazır bir şekilde toplama günlerini bekliyoruz. Bahçelerimizden sezon öncesi yetişen fındıkların bir kısmını toplayarak sahilde kurduğumuz tezgahlarda yerli ve yabancı vatandaşlara satıyoruz. Şuan için 10 ile 15 TL arasında fındığımızı satıyoruz. Tezgahlarımızda bahçelerimizde yetişen meyveleri de satışa sunarak ev ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Şu an için satışlarımızda gözle görülür hareketlilik yaşanıyor” dedi.

Yaş fındığı gurbetçilerin tercih ettiğine değinen Emrah Atmaca, "Genellikle gurbetten gelen vatandaşlarımız yaş fındığı tercih ediyor. Temmuz ayının başından bu yana başladığımız satışlardan iyi bir gelir elde ettik. Yaş fındığı kuru halinden çok seven de var. Bu nedenle fındığın bu hali de çok ilgi görüyor. Müşterilerimiz gelip bizlerden en az 2 kilo fındık alıyor. Böylelikle fındığında tanıtımını bir şekilde yapmış oluyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
OrduOrdu HaberYaş Fındık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.