banner388

Yanan ormanlar yeşeriyor

Türkiye'de çıkan orman yangıları nedeniyle binlerce hektarlık alan kül olurken sevindirici haber geldi.

Yanan ormanlar yeşeriyor

Türkiye'de çıkan orman yangıları nedeniyle binlerce hektarlık alan kül olurken sevindirici haber geldi.

22 Ağustos 2021 Pazar 18:59
Yanan ormanlar yeşeriyor

Yangınların ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında birçok maki türünün tekrar yeşillendiği görüldü. Ortaya çıkan manzara az da olsa yüreklere su serpti. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi ve yaban hayatı uzmanı Biyolog Dr. Yasin İlemin, bölgeye son gelişmeleri anlattı.

İlemin, maki türlerinin tekrar yeşillendiğini belirterek, "Bir kaç gündür Muğla’da yanan sahalardayım! Yangınların üstünden neredeyse 3 hafta geçti. Hayıt, Sandal başta olmak üzere maki türleri tekrar toprak altından sürgün veriyor ve yeşeriyor. Etrafa doğal olarak yayılmış kızılçam tohumları var." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında bölgeden fotoğraflara yer veren İlemin "İlk yağmurları bekliyorlar sabırsızlıkla. Orman Genel Müdürlüğü çoğu yeri doğal haliyle bırakacak, gerekirse en az müdahale ile ağaçlandıracak. Bakın yanmış orman ve ağaçlara dokunulmağında neler oluyor! Kızıl başlı örümcek kuşu yanmış ormanın ortasında bir ahlata konmuş" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 22.08.2021 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.