banner388

Verimsizlğin Etkisi Yansıyabilir

İran’da yaşanan doğal gaz sektörünün verimsizliği Türkiye’yi de etkileyebilir

Verimsizlğin Etkisi Yansıyabilir

İran’da yaşanan doğal gaz sektörünün verimsizliği Türkiye’yi de etkileyebilir

04 Ocak 2017 Çarşamba 12:29
Verimsizlğin Etkisi Yansıyabilir

İran’da yaşanan doğal gaz sektörünün verimsizliği Türkiye’yi de etkileyebilir. Bu sözler Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitüsü Başkanı Volkan Özdemir’ ait.

Türkmenistan’ın İran’a gönderdiği gazda kesintiye gitmesi İran’ın da maddi anlamda zor bir süreçte olması ileride bazı aksaklıkların ve eksikliklerin yaşanabileceğine dikkat çekilirken, EPPEN Başkanı Volkan Özdemir ‘’ İran doğalgaz sektörü yıllardır yatırım, teknoloji ve mali kaynak eksikliği nedeniyle verimsiz işleyen bir sektördür.  Türkiye’ye sattığı  miktardan daha büyük bir kaynak kesintisi olduğu için İran’da zorluklar olacaktır.’’  dedi. Buna ek olarak Başkan Özdemir, Türkiye’nin de İran’dan doğal gaz satın aldığı göz önüne alındığında sıkıntılar oluşabileceği düşüncesinde olduğunu belirtti.

İran’ın Türkiye’ye çok fazla doğalgaz sattığını söyleyen Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitü Başkanı Volkan Özdemir, sattığından daha fazla Türkmenistan’dan almasından dolayı İran’ı bekleyen tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti. Havaların daha da soğumasıyla İran’ın bu konuda sergileyeceği süreç şimdiden merak konusu oldu.


Kaynak: gazetevatan
 

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeDoğalgazIran
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.