banner388
banner390
banner410
banner408

Vatandaşlara müjde özellikle de BağKurlular

Meclisten geçen yeniden yapılandırma yasasıyla milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı

banner269

Vatandaşlara müjde özellikle de BağKurlular

Meclisten geçen yeniden yapılandırma yasasıyla milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı

20 Mayıs 2017 Cumartesi 11:15
Vatandaşlara müjde özellikle de BağKurlular

Söz konusu yasa da prim borcu vergi borcu olanları da kapsarken farklı dönemlerde gerçekleştirilmiş olan Bağkurluların prim borçları silinerek hizmet süreleri dondurulmuş ve emeklilik hesabında kullanılamayacak durum oluşmuştu.

Yapılması gereken bir şart var

Yeni çıkarılan yasa ile eksik primler için bir şans oluşurken silinmiş ve dondurulmuş hizmet günleri yeniden canlandırılıp emeklilik hesabına katılması sağlanabiliyor.Tabi bu işlem için yapılması gereken bir şart var. O da dilekçe ile başvuruda bulunulması durumu. Hak sahibi olan vatandaşlar hazırladıkları dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuruda bulunabilirler. 

3 ay içinde ödeme yaparsanız

Başvuru sonrası borç tutarı hesaplanıyor ve ödemesi ise 3 ay içerisinde yapılması zorunlu tutuluyor.  Bu süre zarfında borcun tamamının ödenmesi dahilinde söz konusu süreler sigortalılık süresi olarak kabul ediliyor

İşte hesaplama yöntemi

Hesaplama işlemine gelince dondurulmuş olan zamanı günlük prim miktarı ile çarpabilirsiniz ve bu rakamın yüzde 34.5’lik kesimini ödeyebilirsiniz.
 

Kaynak: Sabah / Faruk Erdem

Son Güncelleme: 20.05.2017 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.