banner388

Üşüyorsak Dikkat

‘’Üşüyorum’’ deyip geçmemekte fayda var çünkü bir çok önemli nedeni olabilir.

Üşüyorsak Dikkat

‘’Üşüyorum’’ deyip geçmemekte fayda var çünkü bir çok önemli nedeni olabilir.

06 Ocak 2017 Cuma 13:36
Üşüyorsak Dikkat
Üşümek sanıldığından daha da etkili bir hastalığın habercisi olabilir. Üşümek sürekli bir hal alıyorsa ve başka yakınmaları da beraberinde getiriyorsa kesinlikle doktora başvurulması uzmanlarca tavsiye ediliyor.

Üşümek çevre ısısının ani değişimleri sonucu ortaya çıkan bir durum. Cilt,damar ve kaslar gevşiyor vücutta bu ısı değişikliğine yanıt vermeye çalışıyor.

Peki sürekli üşümenin 7 nedeni ne olabilir?

Enfeksiyon hastalıkları:  Soğuk aylarda grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi rahatsızlıkların belirtisi üşüme olabiliyor.

Anemi: Çevremizde kansızlık olarak da bilinen bu hastalık üşümenin nedenlerinden bir başkası. Aneminin sebebi ise, yetersiz beslenme aşırı kan kaybı sindirim sistemindeki emilim eksikliği olabilir. Kadınlarda daha sık rastlanılan bu hastalık halsizlik, yorulma çarpıntı gibi belirtilerle ortaya çıkıyor.

Hipoglisemi: Kan şekeri seviyesinin 50 mg/dl veya altına düşmesi olarak tanımlanır. Tedavi edilmediği takdirde beyin fonksiyonlarında bir takım hasarlara neden olabiliyor.

Troid bezi hastalıkları: Troid bezinin çok ya da az çalışması durumunda üşüme belirtileri ortaya çıkabiliyor.

Kardiyovasküler sistem hastalıkları: Damar tıkanıklığı gibi rahatsızlıklarda  kanlanmanın  yetersizliği, ilgili organların beslenme bozukluğu nedeniyle bacak ve kollarda üüşüme sorunu gelişebiliyor.

Sindirim sistemi ve cilt hastalıkları diğer nedenler olarak görülebilir.
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.