banner388

Üniversite öğrencisi otostopla 40 il gezdi

Mersinli üniversite öğrencisi İbrahim Karagöz, otostopla 120 günde 40 il gezdi.

Üniversite öğrencisi otostopla 40 il gezdi

Mersinli üniversite öğrencisi İbrahim Karagöz, otostopla 120 günde 40 il gezdi.

12 Eylül 2018 Çarşamba 10:53
Üniversite öğrencisi otostopla 40 il gezdi

Mersinli üniversite öğrencisi İbrahim Karagöz, otostopla Türkiye'yi gezmek için 120 gün önce yola çıktı. 22 yaşındaki üniversite öğrencisi 120 günde tam 40 il gezdi. Konaklama ihtiyacını çadır kurarak gideren genç yola çıktığında cebinde 180 TL'sinin olduğunu söyledi. Gezgin genç gittiği illerde kendi elleriyle yaptığı bileklikleri satarak para kazanıyor.


Bir anda Türkiye'yi otostopla gezme kararını aldığını belirten Karagöz “En çok parayı sorun ediyordum. Şimdi bileklik satarak gittiğim ilde gezme fırsatı yakalıyorum. Cebimde sadece 180 lira varken yola çıktım, 5 liram kaldığında bileklik satmaya karar verdim. İlk yola çıktığımda kamp, otostop, bunlarla hiç alakam yoktu. Her şeyi yol öğretti bana. İlk Mersin’den yola çıktığımda bir yazar çıktı karşıma ve başından geçenleri anlattı. Yolda başıma gelecekleri, karşılaşabileceğim sorunları, güzel şeyleri, hepsini bana anlattı. Şimdi tek tek hepsini yaşıyorum şuanda" dedi.


120 gündür seyahatini sürdürdüğünü belirten Karagöz "Gidebildiğim kadar yol gideceğim ve dünya turuna çıkmayı planlıyorum. Şuan tam 120’inci günüm ve 4 aydır yoldayım. Şimdiye kadar 40 ili gezdim. Ben gidip gezmediğim illeri saymıyorum, yoksa hemen her ilin üzerinden geçtim. Rize’de çay, Giresun’da fındık, Datça’da badem, İzmir’de zeytin, bunların tadına bakmak gerekir. Otostopla yürüyerek hiç fark etmez, dünyanın her tarafını gezmek istiyorum" diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
doğruya- doğru 2018-09-12 12:50:54

ya bırakın bu işleri adam 120 gündür hiçmi banyo yapmadı ? hiçmi yemedi içmedi? 4 ay sıcak mevsimde nasıl yürüyecek artı otostop çekmek bizim ülkemizde acaba bu adam gaspçımı hırsızmı düşüncesi uyandıracağı için çok zor..bileklik satarak zor bu işler ve adamın üstündeki kıyafet çokta temiz hiçte yerde yatan birine benzemiyor düşüncem bu