banner388
banner390
banner410
banner408

Ülke genelinde yasaklar yolda!

Türkiye'de koronavirüs tablosu her geçen gün yeniden artış göstermeye başladı. Vaka ve ölüm sayısındaki artışlar ile birlikte daha önceden uygulanan sıkı yasakların yeniden uygulanmaya başlanması bekleniyor. Konuya ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz flaş açıklamalarda bulundu.

banner269

Ülke genelinde yasaklar yolda!

Türkiye'de koronavirüs tablosu her geçen gün yeniden artış göstermeye başladı. Vaka ve ölüm sayısındaki artışlar ile birlikte daha önceden uygulanan sıkı yasakların yeniden uygulanmaya başlanması bekleniyor. Konuya ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz flaş açıklamalarda bulundu.

08 Eylül 2020 Salı 22:45
Ülke genelinde yasaklar yolda!

Türkiye'nin son güncel rakamlarına göre son 24 saatte 1761 yeni vaka ve 52 kişinin hayatını kaybetti bildirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise ağır vaka sayısının hızla arttığını ifade etti. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz ise sıkı yasakların yeniden gelebileceğini açıkladı. 

ANKARA WUHAN OLDU İDDİASI

Bilindiği üzere Koronavirüs Salgını ilk olarak Çin 'in Wuhan kentinde ortaya çıkmıştı. Şehir adeta hayalet şehre dönüşmüş ve kapılar zorla kapatılmış ve evlerinden çıkmaya çalışanlar zorla evlerine götürülmüştü. Bakan Fahrettin Koca ise geçtiğimiz gün Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklamada Ankara vaka sayısında İstanbul 'u 2 'ye katladı demişti. Bu açıklama sonrası Ankara 'nın Wuhan olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, salgındaki son durumu ve merak edilenleri Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'a sordu ve son durumu aktardı. 

SADECE ANKARA DEĞİL...

"Ankara, Vuhan oldu mu?" sorusuna Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz, “Son dönemde vaka sayısındaki artışın en yüksek olduğu il, ne yazık ki Ankara oldu. Kontrollü sosyal hayat döneminde Ankara’da yaşayanlar her zamanki kontrollü tavırlarının dışına çıktı. Sadece Ankara’da değil, yurdumuzun genelinde de salgın öncesindeki yaşantımıza hızlı bir dönüş oldu” cevabını verdi.

ÖNLEMLER GELEBİLİR

Bilim Kurulu üyesi, "Her ilde tablo aynı değil, illere göre farklı önlemler alınacak mı?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Lüzumu halinde il bazında önlemler alındığı gibi, ülke genelinde de tedbirler masaya yatırılabilir. Kurulumuzda da bununla ilgili tavsiyeler gündeme geldi. Sağlık Bakanımızın da geçtiğimiz günlerde açıkladığı gibi sorunun tamamen ortadan kalkması için yapılması gereken tam izolasyondur. Bununla birlikte ne kadar süreceğini bilmediğiniz bir salgında süresiz bir izolasyona dünyanın birçok ülkesinin sıcak bakmadığı açıktır. Şu anki bilgilerimize göre salgının yayılmasını önlemede en etkili yöntemler, bireysel korunma yöntemleridir”

İLK ÖNLEMLER GELDİ 

Kayıpmaz 'ın açıklaması sonrası ilk önlemler geldi. Ülke genelinde maske takmak zorunlu hale geldi. Sadece meskenlerde (Ev) takmak zorunlu değil.

Yayımlanan diğer genelgede ise detaylar şu şekilde verildi:

Süleyman Soylu, saat 00.00'dan sonra 81 ilde kafe ve restoranlarda müzik yayınının sona ereceğini belirtti.

Bakan Soylu, "Bakan Soylu, "çık alanların tamamında, toplu taşımalarda artık maske istisnası söz konusu değildir. Genel sağlığımızı muhafaza etmek zorundayız. Tüm tedbirler, maskesiz herkese ceza yazılması gerektiğini ifade ettik. Kısıtlamalarla karşı karşıya kalmamak için tedbir almak zorundayız. Minibüs, otobüste ayakta yolcu almak yasak. Bu gece saat 00.00'dan itibaren 81 vilayette kafeterya, restoran gibi yerlerde hem canlı müzik, hem de kasetten müzik olmayacak. Genelgeyi valiliklere gönderdik. Derhal uygulanmaya başlayacak." şeklinde konuştu."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu taşımaya ilişkin de dün değerlendirmelerde bulunmuştu. Erdoğan, "Vatandaşlarımızdan temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde uymalarını bekliyoruz. Her ilimizde ihtiyaçlara göre ilave tedbirler alıyoruz. Kafe ve Restoranlar çok daha sıkı denetlenecek. Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına izin verilmeyecek. Riskli illerde il hıfzıssıhha kurulu kararlarıyla kapasite kısıtlamasına gidilebilecektir. Esnek ve kademeli mesai usullerinin yaygın şekilde tatbiki sağlanacaktır. Bilindiği gibi Sağlık Bakanımız, salgının seyriyle ilgili her hafta bilgilendirme yapıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Son Güncelleme: 08.09.2020 22:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meltem 2020-09-09 07:51:51

Gece 12 kadar bu virus uykuda da 12 den sonra mi uyaniyor madem yasak gelecek komple kapatin her yeri gece 12 den sonra yasak ne demek gece 12 ye kadar bir insanin zaten sokakta ne isi var anlamiyorum

Avatar
Vatandaş 2020-09-09 08:02:47

Ne yaparsanız yapın bizim insanımızla bu virüsü yenemeyiz cihanı yeneriz ama virüs cok zor

Avatar
Atakumlu 2020-09-09 18:48:24

Her işiniz göstermelik her işiniz yarım yamalak