banner388

Türkiye’nin en büyük kayak tesisi Karadeniz'e yapılacak

Türkiye'nin en büyük kayak tesisine Karadeniz'e yapılacak. Projenin 9 yılda tamamlanması planlanıyor.

Türkiye’nin en büyük kayak tesisi Karadeniz'e yapılacak

Türkiye'nin en büyük kayak tesisine Karadeniz'e yapılacak. Projenin 9 yılda tamamlanması planlanıyor.

12 Ocak 2018 Cuma 14:32
Türkiye’nin en büyük kayak tesisi Karadeniz'e yapılacak

3 bin 937 metre yüksekliği ile Türkiye'nin dördüncü yüksek dağı Kaçkar Dağı'na ülkenin en büyük kayak tesisi yapılacak. Rize İl Genel Meclisinde görüşülen Ayder Kış Sporları Merkezi ve teleferik projesi kabul edildi.

“100 MİLYON EURO’YA YAPILACAK”

Kaçkar Dağları'na yapılacak olan tesise 8 bölgede kayak pisti yapılacak. 45 kilometrelik alana sahip olması beklenen tesisin 9 yılda tamamlanması planlanıyor. 100 milyon Euro’ya yapılacak olan tesis ihalesi için 6 ülke sıraya girdi.

“KAYAK YAPMANIN ZEVKİNE VARACAĞIZ”

Rize Valisi Erdoğan Bektaş yaptığı açıklamada, "Bu tesis insanların göreceği güzelliklerden bir tanesi olacak. Hem görünüş açısından hem de bölge açısından. Ben bu tür tesisleri çok gördüm hatta yapım aşamasında bir çok tesiste incelemelerim oldu o yüzden bu kayak tesisine yabancı değiliz. Bundan sonraki süreçlerde özellikle bu tesise ivme kazandıracak. En büyük yatırım ise Rize-Artvin Havalimanı olacak, gelecek olan misafirler 45 kilometre yukarıda kayak yapmanın zevkine varacak. Rize ve bölge için çok önemli bir kazanç, bu anlamda meclisimizden ihale yetkisi alındı şimdi ihaleye çıkarmak için gün sayıyoruz. Bu süreçte yap işlet devret modeliyle yetkimiz alındı, gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra 1 veya 2 ay içerisinde ihale olacaktır. Ayrıca 9 yıl sürecek olan bu dev tesis Ayder için de bu bir yapıcı ve kalıcı bir yer olacaktır, çünkü Ayder sadece yazları yoğunluğu olan bir bölgeydi ama bundan sonraki dönemlerde tesisinde bittikten sonraki halinde kışları da verimli bir hale gelecektir" dedi.
 

Son Güncelleme: 13.01.2018 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.