banner388
banner390
banner410
banner408

Türkiye'nin kiraz ihtiyacını Amasya karşılıyor

Türkiye'de üretilen kirazın yüzde 7'sini şehzadeler şehri olarak bilinen Amasya karşılıyor.

banner269

Türkiye'nin kiraz ihtiyacını Amasya karşılıyor

Türkiye'de üretilen kirazın yüzde 7'sini şehzadeler şehri olarak bilinen Amasya karşılıyor.

18 Haziran 2018 Pazartesi 11:00
Türkiye'nin kiraz ihtiyacını Amasya karşılıyor

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri nedeniyle düzenlenen kiraz teşviki yarışmasında Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Zekeriya Şeker dereceye giren üreticilere ödüllerini verdi.

Şehzadeler şehri Amasya, Türkiye'deki kiraz ihtiyacının yüzde 7'sini karşılıyor. Amasya Valisi Dr. Osman Varol yaptığı açıklamada ihracata yönelik üretim sağlandığını ifade ederek, "Burada devletimizin teşviklerinin sağladığı çok büyük katkıları olmakla beraber diğer taraftan da ilimizde mevcut olan tarım ve üretim kültürünün bu işe şevkle sarılan üreticilerimizin çok büyük emeği ve gayreti bulunmaktadır” dedi. 

Amasya'nın tarımda çok önemli bir yerde olduğunu ifade eden Vali Varol, "İlimiz tarımda çok iyi bir yerde bulunmaktadır. Bugün de bunun örneklerinden bir tanesi olan kiraz teşvik yarışmasının üretim süreci, kirazın soframıza gelene kadar olan lezzeti ve boyutu olmak üzere farklı iki ana grup kriterlerine göre değerlendirilerek sonuçlandırma yapıldı. Medeni cesaret göstererek yarışmaya katılan çiftçilerimize teşekkür ediyor, hepinize bol kazançlar diliyorum. Amasya kirazının tanıtımı ve üretimi noktasında emek harcayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz yetkililerine ve tüm üreticilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.