banner388
banner390
banner410
banner408

Türkiye'nin ciğerleri yanıyor

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yangın haberleri gelmeye devam ediyor. İlk olarak Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınları komşu illerde de görülmeye başlandı. Orman yangınları sebebi ile vatandaşlar büyük korku ve panik içindeyken akıllara orman yangınlarının sabotaj olup olmadığı soruları da geldi.

banner269

Türkiye'nin ciğerleri yanıyor

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yangın haberleri gelmeye devam ediyor. İlk olarak Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınları komşu illerde de görülmeye başlandı. Orman yangınları sebebi ile vatandaşlar büyük korku ve panik içindeyken akıllara orman yangınlarının sabotaj olup olmadığı soruları da geldi.

29 Temmuz 2021 Perşembe 18:05
Türkiye'nin ciğerleri yanıyor

ANTALYA

Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12 sularında 4 farklı noktada meydana gelen yangının ağır bilançosu hala devam ediyor. Ormanlar ve hayvanlar ciddi oranda tahrip oldu.

Yangın, şiddetli rüzgar nedeni ile hızla yayılarak yerleşim alanlarına kadar yayıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, yangının sıçramış olduğu 4 mahalle boşaltıldı.

Çıkan yangında ise 3 kişi hayatını kaybetti. Manavgat'ta hızla yayılan yangın, tahribatları da gittikçe arttırıyor. Alevler bölgedeki Manavgat Hidroelektirik santraline kadar ulaştı.

Yetkililer yangının söndürülmemesi durumunda Antalya'nın ciddi bir şekilde enerji sıkıntısına girebileceğini söylüyor. Ayrıca Manavgat'ta çıkan yangınlarında sabotaj olup olmadığı ise merak konusu oldu.

KİLİS

Diğer şehirlerde çıkan orman yangınlarından bir tanesi de Kiliste'ydi. Yangın Kilis'in  Demirciler ve Gülbaba köyleri arasında saat 14 sularında bir ormanlık alanda meydana geldi.

Orman yangını yaklaşık 2.5 saat süren çalışmaların sonunda kontrol altına alındı. Yangına Kilis orman işletme, belediyelere ait itfaiye ekipleri, vatandaşlar ve askerler tarafından müdahale edildi.

MARMARİS

Muğla'nın Marmaris Siteler Mahallesinin üstündeki ormanlık arazide orman yangını başladı.

Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı kara ve hava araçları sevk edildi.

Bakan Pakdemirli olaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada,'' Marmaris'teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla." ifadelerini kullandı.

KOCAELİ

Diğer illerden yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi mevkiinde saat 13.00 sıralarında ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen ve etrafa yayılan yangın 20 dönümlük araziyi kül etti. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler yangını söndürme çalışmaları başlattı.

İş makineleri ve itfaiye araçları ile yapılan çalışmalar neticesinde yangın 1 buçuk saatte kontrol altına alındı.

MERSİN

Mersin'in Silifke ilçesinde güne yangın haberleri ile başladı. Sabah başlayan orman yangını büyüyerek devam ederken, yerleşim alanlarına da sıçramasın diye Akdeniz sahil yolu trafiğe kapatıldı. Yangın, Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi Boğsak koyunda başladı. İlçedeki yangın Işıklı Mahallesinde ki ormanlık alana dağılırken yakındaki oteller, evler ve kamp alanları tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yerleşim alanlarına da yayılan alevler Mersin-Antalya sahil yolunu tedbir amaçlı kapattırdı. Çevrede dumandan etkilenen vatandaşlara ise olay yerinde bulunan ambulanslar tarafından müdahale ediliyor. Yangına karadan ve havadan müdahale edilirken söndürme çalışmalarına vatandaşların yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, jandarma ve polis ekipleri ile çevik kuvvete ait TOMA araçları da destek veriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN p 2021-07-29 20:08:39

pkk ülkemiz ormanlarını yakmakta...chp,ip....Kılçdaroğlu.. meral hanım...evet mi..hayır mı..???????? hainlerle birlikte yürüyenler HAİNDİR...ülke hainler tarafından kuşatılmış..içte ise hainler ile işbirliği yapanlar var...ormanlarımızı yakan hainlerle kolkola yürüyenler var...kimler mi..???? halkımız gayet iyi biliyor...zaten onlar da birlikteliklerini inkar etmiyorlar...halk ve hak düşmanlığı soyadları...