banner388

Türkiye Güvenli Bir Ülke

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarında dünya basınında yer alan Türkiye güvensiz bir ülke algısının doğruyu yansıtmadığı görüşünü savundu

Türkiye Güvenli Bir Ülke

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarında dünya basınında yer alan Türkiye güvensiz bir ülke algısının doğruyu yansıtmadığı görüşünü savundu

19 Ocak 2017 Perşembe 13:18
Türkiye Güvenli Bir Ülke

 
“Latin Amerika’da şiddet buradan çok daha fazla. Ben Türkiye’de gece üçte bile rahat dolaşabiliyorum. Latin Amerika’da güpegündüz öğlen vakti bile sokakta yalnız gönül rahatlığı ile gezemiyorum” dedi.

Bu sözler Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez’e ait. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’yı makamında ziyaret eden Küba Büyükelçisi dikkat çekici cümleler kullandı.


Türkiye’nin güvensiz bir ülke olduğu yönündeki algının doğru olmadığına tam tersine bir çok ülkeden daha güvenli ve huzurlu bir ortamın varlığına dikkat çekerek bu anlamda yaratılan olumsuz algılara tepki gösterdi.

BYEGM Müdürü Mehmet Akarca, da yaratılmaya çalışılan kötü algıya karşı kurumca mücadele verdiklerini söyleyerek Türkiye’de yaşanan bazı terör olayları ve bölgesel barış konularında Küba yetkilisine bilgiler sundu.

Küba Büyükelçisi de Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü gibi bir yapı oluşturmak istediklerini bu şekilde ülkeleriyle alakalı yaratılabilecek olumsuz algıların önüne geçmek istediklerini BYEGM kurum başkanına iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da övgü dolu sözlerle bahseden Büyükelçi Casals, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, “çok güçlü bir imajı var. Son derece karizmatik bir siyasi lider” sözleriyle tanımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kristof Kolomb’un hatıralarında yer alan Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır” sözlerini hatırlattı ve cami projenin son durumunu büyükelçi Casals’a sordu. Casals, caminin eski Havana olarak adlandırılan alana yapılacağını ancak kendi kaynakları ile yapmaya çalıştıkları için projenin geciktiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında Raul Castro’nun söz verdiğini belirten Büyükelçi, “Ben de oradaydım duydum. Hem devlet hem de orada yaşayan Müslümanlar istiyor, kesinlikle yapılacak” dedi.
 
 
 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.