banner388
banner390
banner410
banner408

Türkiye, Euro 2024’e Aday Olduğunu Açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, merkezi Riva’da bulunan tesislerinde düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı

banner269

Türkiye, Euro 2024’e Aday Olduğunu Açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, merkezi Riva’da bulunan tesislerinde düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı

15 Şubat 2017 Çarşamba 12:21
Türkiye, Euro 2024’e Aday Olduğunu Açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın hazır bulunduğu toplantıda federasyon yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim de hazır bulundu.

Demirören, adaylık yolunda inaçlarının tam olduğunu belirtti

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, başvurularını 2 Mart tarihinde yapacaklarını açıklarken adaylık yolunda inançlarının tam olduğunu söyledi. Yıldırım,  “Bugün de 4. müracaatımız için yola çıktığımız 2024 için buradayız. Adaylık için nasip olursa 2 Mart’ta başvurumuzu yapıyoruz. Son başvuru tarihi 3 Mart. Eylül 2018’de kazanan açıklanacak.

Senelerce yapılan müracaatlar sonrasında her seferinde bu turnuvayı almak için elimizden geleni yaptık ancak alamadık. Son başvuruda 1 oyla kaybettik. Bu uzun yolun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yolda hep beraber hareket edeceğimize inancım tam” dedi

Başvuru için Başbakan’dan onay alındı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, önemli bir kararın başlangıç duyurusunu yaptıklarını, Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapmak istendiğini Başbakan’a sunulduğunu söyledi.

Gelen onayın ardından çalışmalara başladıklarını ifade eden Kılıç, ‘’İnşallah ülkemize bereket getirir. 3 Mart 2017, adaylık için başvuru son tarihi. Federasyon yetkililerimiz bu tarihten önce bunu yapacaklar. Şunu açıkça dile getirebilirim ki, Türkiye özellikle son yıllarda sayın Cumhurbaşkanımız’ın talimat ve takibiyle, sayın Başbakanımızın da takibiyle stadyum konusunda büyük bir girişime başladı.

Türkiye stadlarda 1 numara

Türkiye, inşaa edilen stadyum konusunda Avrupa’da 1 numara. Dünyada 1 numara ise Amerika. Bu, altyapı konusunda nereden nereye geldiğimizin göstergesidir.

Sporun içerisinde emek veren birçok yönetici ve kulüpler, yapılan altyapı yatırımlarını en açık şekilde gören kişilerdir. Umut ediyorum ki bu adaylığımızın olumlu şekilde sonuçlanmasıyla alacağımız yol çok farklı şekilde geçecek” diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.02.2017 12:27
Anahtar Kelimeler:
TffEuro 2024Aday ülke
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.