banner388
banner390
banner410
banner408

Türkiye'de Spora İlgide Ne Durumda

Türkiye’de spora duyulan ilgi ve sporun değerleri anketinde ilginç sonuçlar çıktı

banner269

Türkiye'de Spora İlgide Ne Durumda

Türkiye’de spora duyulan ilgi ve sporun değerleri anketinde ilginç sonuçlar çıktı

06 Ocak 2017 Cuma 10:37
Türkiye'de Spora İlgide Ne Durumda
Sportnes Group farklı bir araştırma hazırladı. Türkiye’de sporun gelişimini, insanların farklı spor dallarına olan ilgisini içeren bir rapor hazırladı.

Araştırma değişik sonuçlar içeriyor. Toplam 12 farklı ülkede 14 ile 65 yaş grupları arasında 1500 kişi ile  yüz yüze yapılan görüşmelerde ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Türkiye’nin lokomotif takımları olarak gösterilen Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray gibi takımların futbolda gösterdikleri başarıları tarafarlarının da farklı spor organizasyonlarına olan merakını arttırmış olduğu gözlendi.  Yaz aylarında Türkiye’de sportif anlamda çok fazla etkinlik olmasa da  Türk insanının sporda ki merakının kaybolmayışı da araştırma sonuçları içerisinde. Avrupa Futbol Şampiyonaları ve Olimpiyatlar gibi büyük organizasyonlarda sporcularımız katılım gösterse de başarısız sonuçların alınması bu anlamda ki ilgiyi biraz azaltmış gibi görünüyor.  

Spora ilgide cinsiyet dağılımında kadınlarda artış var

‘’Çok az ilgiliyim’’ fikrinde olan kadınların spora olan ilgisinde artış olduğu gözlemlenirken erkeklerde ise bu oran yerini korumaya devam ediyor.

En fazla ilgi Beşiktaş

Takımlar düzeyinde ki ilgi seviyesinde  Beşiktaş ön plana çıkıyor.  Beşiktaş taraftarları diğer takım taraftarlarına oranla takımlarına olan destekleri daha fazla. Bunu stadyumlardan takımlarını izleme, tuttuğu takımın haberlerini daha çok okuma ve spora ilgi duyan taraftarlar içerisinde daha çok  ön plana çıkma durumu araştırma sonuçlarından bir tanesi.

Stadyumlarda maç izlemede 2 büyük kulüpte azalma görülüyor

Beşiktaş’ta maçı statlarda izleme oranı yüzde 21 iken u oran Fenerbahçe’de yüzde 17 Galatasaray’da ise yüzde 15 seviyelerinde. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının futbola ilgisi düşmüş olduğu gözlemlenirken Trabzonspor’un ise Beşiktaş’ın ardından bu alanda 2. Sırada geliyor.  Spor Toto Süper Lig’i takip eden taraftarlar ise yüzde 75.9 ile Trabzonspor taraftarına ait.
Türkiye’ de en fazla takip edilen spor organizasyonu yüzde 63 ile Spor Toto Süper Lig. İkinci büyük organizasyon ise yüzde 18’lik oranla şampiyonlar ligi geliyor.

Spordaki ilgide yayıncılığın oranları

Sporu takip etme alışkanlığı kendini en fazla yüzde 91 ile televizyon yayınlarında gösterirken gazete ve dergiler ise yüzde 21’lik oranlara sahip olmuş olduğu gözlemleniyor.  Yüzde 23’lük kesim ise sosyal medyayı kullanıyor.



Kaynak: Fotomaç
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.