banner388

Türk Kızılayı’dan Açıklama

Kan stoklarının azalmasının altında yatan nedenin düşünüldüğü gibi olmadığı belirtildi

Türk Kızılayı’dan Açıklama

Kan stoklarının azalmasının altında yatan nedenin düşünüldüğü gibi olmadığı belirtildi

03 Ocak 2017 Salı 17:56
Türk Kızılayı’dan Açıklama
Terör olayları nedeniyle kan stoklarının azaldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Kızılay yetkilileri asıl nedenin başka bir etkenden kaynaklandığını açıkladı.

Basın açıklamasında bulunan Kızılay Genel Başkanı Kınık, kanın güvenli bir şekilde toplanarak hastanelere iletildiğini söyleyerek Kızılay’ın bu anlamda milli bir görev üstlendiğini söyledi.

Kan stoklarının azalmasının terör olaylarından kaynaklanmadığını belirten Kınık ‘’Bu yaşanmasını arzu etmediğimiz terör ve benzeri olaylar tabi ki ihtiyacı arttırıyor ama bu sayı bizim toplam operasyonumuza baktığımızda çok hızlı yönetebileceğimiz bir sayı. Bizim stoklarımız ile ilgili azalmanın asıl dramatik sebebi terör olayları değildir. Asıl neden, kış şartlarından kaynaklanan bağışçılarımızın kan verme ile ilgili eğilimleridir. Buna benzer olağanüstü durumlar için Türk Kızılayı her zaman hazırdır.’’  dedi
Daha öncede Kızılay Başkanı Kınık, sosyal medya hesabı üzerinden kan stoklarımız yetersiz olduğunu ve  ülke genelinde kan bağışı desteği beklediklerini açıklayan tweet atarak kan bağışı seferberliği başlatmıştı.
 
Son Güncelleme: 03.01.2017 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.