banner388

TÜİK İşsizlik rakamlarını açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim 2019'a ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı.

TÜİK İşsizlik rakamlarını açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim 2019'a ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı.

10 Ocak 2020 Cuma 10:52
TÜİK İşsizlik rakamlarını açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı 2019 Ekim ayında 2018 yılının aynı ayına göre 1,8 puan artarak yüzde 13,4'e çıktı. Bu dönemde işsiz sayısı 608 bin kişilik artışla 4 milyon 396 bin olarak belirlendi.

Yapılan bu hesaba göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, 2019 ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre 608 bin kişi artarak 4 milyon 396 bine çıktı. İşsizlik oranı 1,8 puan yükselerek yüzde 13,4 oldu.

TARIM DIŞI İŞSİZLİKTE ARTIŞ


İşsizlik oranı, ekimde bir önceki aya göre ise 0,4 puan azaldı. Öte yandan tarım dışı işsizlik oranı 2,1 puanlık artışla yüzde 15,7 olarak tahmin edildi.

GENÇ İŞSİZLİK ORANINDA YÜKSELME


Söz konusu ayda 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 3 puan yükselerek yüzde 25,3 oldu. İşsizlik oranı 15-64 yaş grubunda ise 1,8 puan artışla yüzde 13,7 olarak değerlendirildi.

Anahtar Kelimeler:
IşsizlikTüikRakamları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin 2020-01-10 11:21:26

Samsun için yapılacak çok şey var. İşsizlik ve esnafın ekonomik sorunları çözüm bekliyor. Samsun’da alt yapı çalışmalarına hız verilmeli. Yarım kalan projeler tamamlanmalı. Hiç düşündünüzmü ; Samsun’a neden turist gelmiyor ? Bacasız sanayi olan turizm bu şehrin ekonomik sorunlarını çözmek için iyi bir fırsat ..! Serbest bölge Limanı, Türkiye’nin en uzun sahili, kafeleri ,restoranları ,mağazaları, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile turizme hazır olan bu şehir için Avrupadan ve Rusya’dan turist çekebilmek için projeler hazırlanmalı ve hayata geçirilmeli..! Havayolu ve deniz yolu ile ulaşım hazır halde ilken turistin neden gelmediği düşünülmeli gerekli çalışmalar başlatılmalı. Esnaf için olmassa olmaz turizm Samsun’un ekonomik sıkıntıları aşabilmesi Adına çok önemli. Şehirdeki eksik altyapı çalışmaları tamamlanmalı ; trafik,ulaşım sorunları çözülmeli. Şehir içindeki trafik akışını hızlandırmak için daha çok yaya üst geçitleri acil yapılmalı. Şehir içi asfalt yollardaki çukurlar kapatılmalı yenilenmeli. Ulaşımda kullanılan şehir içi dolmuşlarının yenilenmesi için girişimler yapılmalı. Eski klimasız dolmuşlar büyük problem..! Çevreyi kirleten işletmelere ceza kesilmeli ; Mert Irmağı Kanalizasyondan dolayı bataklığa dönmüş durumda. İlk selde mert ırmağı takabilir !!Tarihi yapılar korunmalı restore edilmeli. Tarihi bulvar avm ye yatırımlar devam etmeli. Merkezde kapanan sinemalar açılmalı. Fuar için yeni projeler üretilmeli..! Belediye ve kurumlara bu konuda çok görev düşüyor.!!!