banner388
banner390
banner410
banner408

Trafik Sigortasında Yeni Müjde

Astronomik fiyatlar ile yapılmış olan trafik sigortasının poliçeleri iptal edilerek araçların tekrardan sigortalanması mümkün bir hale geldi.

banner269

Trafik Sigortasında Yeni Müjde

Astronomik fiyatlar ile yapılmış olan trafik sigortasının poliçeleri iptal edilerek araçların tekrardan sigortalanması mümkün bir hale geldi.

26 Eylül 2016 Pazartesi 10:34
Trafik Sigortasında Yeni Müjde

Ağustos ayında yüzde 142 artış yaparak araç sahiplerini ciddi olarak zor duruma sokan trafik sigortasına ciddi bir darbe daha geldi. Hazine Müsteşarlığı bu durumu sessiz bir şekilde gerçekleştirdi. Buna göre şuana kadar yapılmış olan yıllık trafik sigortaları poliçesi vade sonuna gelmeden ya da aracı satmadan sonlandırılmazken artık bu olanaklar vatandaşa da tanındı. Hazine düzenlemesi 31 Ağustos'ta yapıldı ancak yürürlük tarihini 23 Eylül 2016 yani son cuma günü olarak belirlendi. Böylelikle devrim gibi düzenlemeler cuma günü yürürlüğe girmiş bulundu.

Müsteşarlık 31 Ağustos 2016 tarihinde Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortalarının sonlanmasına ilişkin olarak sektör duyurusu yayınlamıştı. Yayınlanan bu duyuruda 9 mart 2015 tarihinde bir maddenin değişmiş olduğu belirlendi. İşte vatandaşı rahatlatacak olacak değişiklik bu madde ile gerçekleşti. Eski duyurularda trafik poliçesinin sonlanmasının satış ve benzeri nedenler ile araç işleteni yani sahibini vasfının sona ermesi gösterdi. En önemlisi ise "Bu nedenler dışında bir durum söz konusu olduğunda sözleşmenin sonlanmasına olanak sağlanmaktadır" denilerek sözleşme sürecinin bitmesine kadar vatandaş pahalı fiyattan yapmış olduğu poliçeye mahkûm kılınmaktaydı. İşte yeni yapılan duyurularda bu madde kalktı. Böylelikle artık araç sahipleri istediklerinde poliçelerine son verebilecekler.

Son Güncelleme: 26.09.2016 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.