banner388

Tosuncuk teslim oldu

Türkiye'de 'Çiftlik Bank' adı altında binlerce kişiye dolandırarak kayıplara karışan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim oldu. 

Tosuncuk teslim oldu

Türkiye'de 'Çiftlik Bank' adı altında binlerce kişiye dolandırarak kayıplara karışan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim oldu. 

01 Temmuz 2021 Perşembe 10:17
Tosuncuk teslim oldu

BREZİLYA POLİSİNE TESLİM OLDU

Interpol'ün “Most Wanted” yani “en çok aranan” listesine giren Aydın, bugün Brezilya Sao Paulo'da teslim oldu. Aydın'ın, ülkedeki işlemlerinin ardından Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

Interpol’ün sayfasında yer alan bilgilere göre, Mehmet Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracalığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyordu.

"AMACIM, KİŞİLERİN EK BİR GELİR ELDE ETMELERİNİ SAĞLAMAKTI"

Aydın, dün akşam saatlerinde avukatları Şehmus Uluç ve Fatih Kuş aracılığıyla bir açıklama yapmıştı. En kısa sürede Türk adaletine teslim olacağını söyleyen Aydın, şu ifadelere yer vermişti:

"Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank'ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları, hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı. Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi ve benimsendi.

"BEN DE MAĞDUR OLDUM"

Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye'nin 81 ilinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık. Ancak gelinen son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum.

"SUÇSUZLUĞUMU KANITLAYACAĞIM"

Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim. Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur."

Kaynak: En Son Haber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KoÇoVaLı... 2021-07-01 10:35:50

Seni gidi tosuncuk seni.Paraları yedin bitirdin şimdi teslim oldun.Yersen...

Avatar
salim kilic 2021-07-01 14:57:34

GELECEK SECIMLERDE ADAYIMIZ.DIGER BAKANLARDAN NEYI EKSIK..ONLARDA CALIYOR BUDA CALIP OYNAYABILIR..

Avatar
samsunlu 2021-07-02 10:20:17

Bu ülkeyi yüzü kıbleye dönük herkes yedi. Azıcık da yosuncuk yese ne olur.