banner388

Temmuz'da emekliye büyük zam yolda

Enflasyon verilerinden yola çıkılarak yapılan hesaplamada emeklilerin maaşlarında yüksek oranda bir zam yapılma söz konusu.

Temmuz'da emekliye büyük zam yolda

Enflasyon verilerinden yola çıkılarak yapılan hesaplamada emeklilerin maaşlarında yüksek oranda bir zam yapılma söz konusu.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 10:51
Temmuz'da emekliye büyük zam yolda

Türkiye Emekliler Derneği'nin Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu enflasyon değerlerinden yola çıkarak yapmış olduğu hesaplamada işte ortaya çıkan tablo.

Hesaplama TÜED tarafından yapıldı

Posta'dan Bilal Emin Turan'ın haberine göre, Temmuz ayında emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam son 6 yılın en yüksek rakamı olacak. Tabi bu değerlendirme Türkiye Emekliler Derneği'nin açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda yapmış olduğu hesaplama.

Hesaplamada enflasyon değerleri göz önüne alınıyor

Yeni yılın ilk 4 ayında enflasyon verileri yüzde 5.7'nin üzerinde gerçekleşti. Enflasyon oranlarının Mayıs ve Haziran aylarında da daha düşük seviyerlerde gerçekleşmesi beklenmiyor. Çünkü Merkez Bankası'nın beklenti anketi Mayıs ayı için 0.59 Haziran ayı için ise yüzde 0.22 olacağı yönünde.

En düşük maaş 1495 TL olabilir

Hal böyle olunca gözler Temmuz ayında emeklilerin maaşlarında ne kadar zam olacağı yönündeki beklentilere çevrilirken hesaplamalarda bu yönde yapılmaya başlandı bile. Peki Temmuz ayı geldiğinde en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? TÜED'e göre 2000 yılından önce emekli olan en düşük emeklinin maaşına 93 TL artış olacak ve maaşı 1495 TL'ye yükselecek. 2000 sonrasında emekli olanlar için ise TÜED Başkanı Kazım Ergün, “Bu kişilerin taban maaşı 882 liraya çıkacak. Bağkur emeklisi de yüzde 6.57 zam alacak. En düşük Bağkur esnaf emekli aylığı 77 lira artarak 1262 liraya, en düşük Bağkur tarım emeklisi aylığı ise 50 lira artarak 933 liraya yükselecek” açıklamasında bulundu.

Kaynak:POSTA

Son Güncelleme: 31.05.2017 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.