banner388

Tam 4 metre genişliğinde 48 metre derinliğinde

Çorum'da bulunan bir köyde 4 metre genişliğinde 48 metre derinliğinde obruk oluştu.

Tam 4 metre genişliğinde 48 metre derinliğinde

Çorum'da bulunan bir köyde 4 metre genişliğinde 48 metre derinliğinde obruk oluştu.

22 Mart 2018 Perşembe 09:38
Tam 4 metre genişliğinde 48 metre derinliğinde

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı 200 haneli Çavuşçu köyünde 4 metre genişliğinde 48 metre derinliğinde obruk meydana geldi. Geçtiğimiz Cuma günü oluştuğu öğrenilen obruğu incelemek için Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, DSİ, İl Özel İdaresi, AFAD ve jeoloji mühendisleri olay yerine gitti.

Köy Muhtarı Kadir İçtüzer yaptığı açıklamada, "Obruğun derinliği 48 metre, genişliği ise 4 metre. Hemen fotoğraflarını çekip kaymakam beye gönderdik. Gerekli çalışmalar yapılarak hafriyat döküldü obruğa. Hafriyattan sonra halen dolmadı. Derinlik tahmin ettiğimizden de çok çıkabilir. Bugün Kaymakam Mitat Gözen, Ankara DSİ’den, İl AFED Müdürlüğü’nden ekipler köyümüze geldiler. Gerekli su analizleri yapılıp, içmede, sulamada kullanılabilir mi kullanılamaz mı gerekli işlemler yapılacak” dedi.


Yetkililerin obruğu doldurmaya çalıştığını belirten Hacı Veli İçtüzer isimli vatandaş daha da büyümesinden  korktuklarını söyledi. Yerin altında tuzlu suyun oluştuğunu ve kullanılamayacağını yetkililerden öğrendiğini belirten İrfan Çavuşculu ise, “Köyümüzde su alanında sıkıntı var. Burada çıkan suyu tuzluda olsa sulama amaçlı kullanmak istiyoruz. Niyetimiz bu ama yetkililer buna pek taraftar değil, kapanmasında yanalar” şeklinde konuştu. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
engin uysal 2018-03-22 09:41:52

kıyamet yaklaşıyor işte. dahada akıllanmazsak sonumuz kötü

Avatar
misafir 2018-03-22 10:44:36

petrol olmasın altında