banner388
banner390
banner410
banner408

Tahrip edilen ağaçlar için çalışma başlatılacak

Tokat'ta çıra için tahrip edilen ağaçların kurumaması için çalışma başlatılacak.

banner269

Tahrip edilen ağaçlar için çalışma başlatılacak

Tokat'ta çıra için tahrip edilen ağaçların kurumaması için çalışma başlatılacak.

20 Ağustos 2018 Pazartesi 10:22
Tahrip edilen ağaçlar için çalışma başlatılacak

Tokat'ın Erbaa ilçesi Hacıali ve Canbolat köyleri yol kenarında bulunan çok sayıda çam ağacı çıra için tahrip edildi. Kimliği belirsiz kişilerin kesici aletlerle ağaçların gövdesini ovması tepkiye yol açtı. 

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Tokat Valiliği olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Çıra almak amacıyla gövdesi kesilip yaralanan sarıçam ağaçlarının gövde ve dalları canlı, ibreleri yeşil, ağaçlarda herhangi bir kuruma belirtisi bulunmamakta ve ağaçlar hayatiyetini devam ettirmektedir. Gövdeleri yaralı sarıçam ağaçlarının, yaralı yerleri ivedilikle kapatılmak suretiyle tedavi süreci başlatılmıştır. Gövdesi yaralı ağaçlarla birlikte çevredeki diğer ağaçların da her türlü müdahaleye karşı korunması için tüm vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesi ve el birliği ile çalışarak duyarlılık oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Yetişmesi için yılların geçmesi gereken ormanlarımızın korunması için hassasiyet göstererek sosyal medyada ve basında konuya dikkat çeken, duyarlılık oluşturan tüm vatandaşlarımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.”


Son Güncelleme: 20.08.2018 10:23
Anahtar Kelimeler:
AğaçTokatTokat Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmed Arif 2018-08-20 11:21:22

Bunu yapanlar ortada insanım diye gezer... Şeriat böyleleri için lazım. Kısasa kısas. Bunu yapanın da kolunu bacağını keseceksin bakalım o zaman kimse aynı şeyi yapabiliyor mu.

Avatar
Orhan ölmez 2018-08-21 00:31:44

Çevre şehircilik ve orman Bakanlığı il ve ilçe teşkilatları çalışanları ne iş yapıyor ki acaba görüntüler sosyal medyada yayildiktan sonra kafalar dank ediyor?