banner388

Süt reçeline ilgi artıyor

Eskişehirlilerin vazgeçemedikleri süt reçeline ilgi gittikçe artıyor. Ekmeğe sürülüp yenilebilen süt reçeline çevre illerden de ilgi gittikçe artıyor.

Süt reçeline ilgi artıyor

Eskişehirlilerin vazgeçemedikleri süt reçeline ilgi gittikçe artıyor. Ekmeğe sürülüp yenilebilen süt reçeline çevre illerden de ilgi gittikçe artıyor.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 00:00
Süt reçeline ilgi artıyor

Eskişehir Sivrihisarlı ev hanımlarının yıllardır yaptıkları süt reçeli işine girmeye kara verdiler. Zamanla işlerini büyüdüğünü belirten ev hanımları bir zaman sonra kargo ile şehir dışına reçel yollamaya başladıklarını belirttiler.

Çocukların severek süt reçeli yediğini belirten Canan Damlaca, "Biz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli girişimci kadınlar olarak Sivrihisar’da bir ilki başaralım dedik. O yüzden burayı açtık. Sağ olsun başkanımız da bize çok destek çıktı. Evde yöresel pişen yemeklerin hepsini burada da pişiriyoruz. Gelen misafirlerimize tattırıyoruz. Süt reçeli eskiden de biliniyordu ama çok fazla gün yüzüne çıkmamıştı. Evlerde kadınlar hep kaynatıyorlardı. Biz de burayı açtıktan sonra biraz daha ilgi odağı oldu. Höşmerim tatlısıyla çok yakıştığı için daha fazla kaynatmaya başladık. Telefon ediyorlar mesela, biz kargoyla gönderiyoruz. Bir alan bir daha alıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren lezzetli bir reçel. 'Sütün reçeli olur mu?' diyorlar, oluyor. Bunu ben kendim kaynatıyorum. Çocuklar çok seviyor, hatta çikolatalı denemem de oldu. Çocuklar için çikolatalı da yaptım. Yani buraya özgü oldu artık. Hanımlarımız, herkes evde kaynatıyor. Reçellerin arasında süt reçeli tek oldu" ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 28.05.2018 00:01
Anahtar Kelimeler:
EskişehirIlgiSüt Reçeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.