banner388

Suriyeliler sınır dışı ediliyor mu? 

İstanbul'da kimliği başka illere kayıtlı olan Suriyeli vatandaşlar kayıtlı oldukları illere gönderilmeye devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayvaz, Suriyelilerin sınır dışı edilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Suriyeliler sınır dışı ediliyor mu? 

İstanbul'da kimliği başka illere kayıtlı olan Suriyeli vatandaşlar kayıtlı oldukları illere gönderilmeye devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayvaz, Suriyelilerin sınır dışı edilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

31 Temmuz 2019 Çarşamba 14:23
Suriyeliler sınır dışı ediliyor mu? 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, İstanbul'da 15 gündür devam eden düzensiz göçmen denetimleriyle ilgili, "Şu anda kimliği olan, başka illerde kaydı bulunan Suriyelilerle ilgili herhangi bir gözaltı, geri gönderme merkezine alınma, sınır dışı edilme gibi bir işlem yok. Kendilerine verilen süre içerisinde kayıtlı oldukları kentlere dönmelerini bekliyoruz. Kayıtsız olan Suriyelileri de kamplara sevk edip, orada kayıt altına alma işlemlerini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

ŞUAN SINIR DIŞI KALMALARI MÜMKÜN DEĞİL 

Abdullah Ayaz, Türkiye'de kaydı olmayan Suriyelilerin sınır dışı edildiğine dair son dönemlerde haberler yayınlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun da ifade ettiği gibi sınır dışı söz konusu değil. Bunu defaatle ifade ettik. Suriye'deki durumdan dolayı, Suriyelilerle ilgili şu anda hukuki olarak sınır dışı kararı alınması mümkün değil. Şu anda kaydı olmayan Suriyelileri kamplara sevk ediyoruz. Kamptaki kayıt işlemleri bittikten sonra da bir planlama dahilinde onların farklı illere sevkini sağlıyoruz. Başka illere kayıtlı olup fiilen İstanbul'da yaşayan Suriyeliler var. Onlarla alakalı İstanbul Valiliğinin verdiği bir süre var."
 

Anahtar Kelimeler:
SuriyeliSınır Dışı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erbey 2019-07-31 14:56:49

samsunhaber sizin bu suriyelilerle alıp veremediğiniz nedir ya hangi tekelinize çomak soktu

Avatar
Feti 2019-07-31 14:33:25

Suriyenin ve suriyelilerin bugumki hallerinin sorumlusu bizi yönetenlerdir başta. Suriyeyi ve iraki bölüp büyük israili kuruyorlar ve bizde yardimci olduk. Suriyelileri aldik suriyeyo boşaltdilar. Edat la yalandan küsdük. Hep numaradan düşman olduk. Günahi ödeyemeyecekler bizi yönetenler suriyeyi onlar yikti.

Avatar
Sarı 2019-07-31 17:42:30

Suriyeliler Gitmediģi Sürece Türk Halkı Değil İktidar Olan Parti Kaybedecektir İnsanların Başına Her Dönem Farklı Sıkıntılar Vermekten Başka Yapılan Birsey Yok Kendi Halkına Sahip Cıkmayan Sorunlarına Çözüm Bulmayan Bu Siyasi Yapılar Demekki Bir Cıkari Bir Plani Vardır Kimseye Artik Hak Yedirtmeyeceğiz Benim Ailem Yıllardır Bu Devlette Atalatimiz Savaslar Verdi Bizler Huzuru Için Huzur Bozani Biz Bozacagimız Zaman Kimse Pışman Olmasin Bu Insanlarla Sizler Değil Bizler Yasiyorz Bizlerin parasiyla Maaslariniz Aliniyor Kendinizi Ne Sanıyorsunuz Lüks Yerlerden Disariya cikmaya cıkmaya hayati unutmussunuz bizler daha tatile gidemedik sinavsiz universite haklarimiz olmadi suanda suc oranlarinin tek sebebi bu sekilde bencilce halkı ezen insanlardir siyasetiniz yüzünden insanlar birbirlerinle uzaklastı 10 yasina kadar suc orani düştü cezaevlerinde yer yok insanlar aç kendi Halkina Sahip Çıkamaya Herzaman Yok Olmaya Mahkum Bir Ulkedir Kendi Sorunlarımizi Kökden Halledemezken Bir Başka Ülkelerle Nasıl Savaşacağız Sizler Bizlere Bela Sarip Huzur Icinde Yasayip Insanlari Soyanlara Yol açıyorsunuz "Adalet için en büyük talihsizlik, devleti idare edenlerin zalimliğidir. Hz.Ali (r.a.)"Mazlumun öç alma günü, zalimin zulmettiği günden daha korkunçtur. HZ.Ali (r.a).

Avatar
Deniz,kum,nargile ohh 2019-08-01 09:14:32

Böyle haberlerle milletin gazını alıyorsunuz galiba. Suriyelileri geri gönderemezler göndersede rahata alıştılar gitmezler. Artık savaş bahane onlar için. Yoksa vatanın namus olduğunu herkes bilir.