banner388

Suriyeli mülteci: Türkiye için canımı veririm

Suriyeli mülteci Elektrik-Elektronik Mühendisi Fuat Dalil, "Türkiye’ye yemin ederim canımı verirsem az olur" dedi.

Suriyeli mülteci: Türkiye için canımı veririm

Suriyeli mülteci Elektrik-Elektronik Mühendisi Fuat Dalil, "Türkiye’ye yemin ederim canımı verirsem az olur" dedi.

10 Ocak 2018 Çarşamba 10:14
Suriyeli mülteci: Türkiye için canımı veririm

Ailesiyle birlikte 2013 yılında savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Elektrik-Elektronik Mühendisi Fuat Dalil, çeşitli işlerde çalışarak ekmek parasını kazanıyor.

"TÜRKİYE İÇİN CANIMI VERSEM AZ OLUR"

Genellikle inşaatlarda çalıştığını ifade eden Dalil, "Elektrik elektronik mühendisiyim. 2013’te Türkiye’ye geldim. Geldiğim zaman çalışmaya mecbur kaldım, elektik-elektronik işlerinden uzak kaldım. Ben bu işleri çok seviyorum, şu an bir şey yapamıyorum çünkü ekmek parası kazanmaya çalışıyorum. İnşaatlarda çalışıyorum. Annem, babam ve kız kardeşim de var. Evliyim, iki çocuğum var. Kimseye ihtiyaçları olmasın diye var gücümle çalışıyorum. Ekmek parası kazanıyoruz hamdolsun. Bize Türkiye vatan verdi, ölmekten kaçtık. Türkiye ölümden kurtardı bizi. Türkiye bize barış verdi. Türkiye benim şerefim, namusum, canım. Ailemi, beni Türkiye kurtardı. Türkiye’ye yemin ederim canımı verirsem az olur. Yaptığım bu keşfi kendi adıma kullanmayacağım, Türkiye’ye adıyorum” dedi.

"PROBLEM ORTADAN KALKIYOR"

Elektronik kartlar hakkında açıklamalarda bulunan Dalil, "Bu yaptığım kartların özelliği nerede kablo varsa onu bu kartlarla kaldırıyoruz. Bu kart hem bilgi alışı hem de veriyi sağlıyor. Kartlar radyo frekansıyla çalışıyor, kabloları ortadan kaldırıyor. Bu kartları her yerde kullanabiliriz, silah olarak da kullanabiliriz, asansör siteminde de kullanabiliriz. 50 katlı 100 katlı binalarda kablo israfı olmaz, kablo masrafını ortadan kaldırır. Kablolar güneş görür, yağmur görür zarar görür, bununla öyle bir risk ortadan kalkıyor. Kablolardan kaynaklanan problemler de böylece ortadan kalkıyor” diye konuştu.

"TÜRKİYE BANA BARIŞ VERDİ"

Kendi imkanlarıyla keşif yaptığını belirten Dalil, "Bu keşfi imkansızlıklar içinde yapıyorum. Akşama kadar zamanım da yok param da yok. Cumhurbaşkanı’na sesimi duyurmak istiyorum. Reis’im bana destek verirseniz, daha yüksek şeyler yapabilirim. Aklımda deniz gibi fikirlerim var, imkanım yok. Bu kadar küçük odada bunları çıkarabildim. Ben kendim için istemiyorum, Türkiye bana barış verdi, ölmekten kurtardı, namusumu şerefimi korudu. Ben bu ülkeye canımı da versem az olur” şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme: 10.01.2018 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hikmet çelik 2018-01-10 10:19:44

kendi ülken için canını vereceğine , ötlek gibi kaçtın. Allah aşkına biz ŞANLI TÜRKİYEM için canımızı veririz , sizlere gerek yok.

Avatar
Yorumsuz 2018-01-10 15:29:35

Kendi vatanı ve milleti için kanını canını vermeyen bir insan gelipte kimin için canını verecekmiş anlayabilen var mi?

Avatar
Serhat 2018-01-10 10:53:19

Ne güzel anlatmış TÜRKİYE için canımı veririm diyor. Diğerleri gibi yada bizim bazı türk milletimiz gibi reisleri için can veriyor.

Avatar
Ahmet 2018-01-10 10:58:02

Başlığa bak kendi ülkesi için canını vermeyen Türkiye için berecekmis

Avatar
İlhan sınav 2018-01-10 17:29:50

Kendi vatanı İçin canını vermemiş kaçmış gelmiş bizim vatan için mi canını verecekmiş ..... duyda inanma

Avatar
Hulya 2018-01-10 23:44:53

Türk Milleti asla ülkesinden kacmazdi ölümü kanin son damlasina kadar vatanini savunarak olurdu simdi bôyle derler elbet bunlarin ve tum Araplkarin hic birine guven olmaz ben hic birine insnmiyorum

Avatar
s.a 2018-01-10 10:56:30

kendi ülkesinde verseydi..

Avatar
Reis 2018-01-11 08:35:03

Sen git kendi ülken için canını ver vatanından kaçarak sülük gibi yaşayanlardan kime ne fayda !