banner388

SSCB’nin tarihi madalyaları Ordu'da

Ordu’da bir iş adamı soğuk savaş dönemlerine ait tarihi madalya ve rozetlerin sergisini gerçekleştiriyor

SSCB’nin tarihi madalyaları Ordu'da

Ordu’da bir iş adamı soğuk savaş dönemlerine ait tarihi madalya ve rozetlerin sergisini gerçekleştiriyor

03 Ocak 2017 Salı 09:21
SSCB’nin tarihi madalyaları Ordu'da

Ordu'lu iş adamı Erhan Eribol meraklısına dikkat çekici bir sergi sunuyor. Soğuk savaş döneminin Doğu Bloku’nu temsil eden ve 70 yıllık Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) tüm kurum, kuruluş ve askeri madalya ve rozetlerinden oluşan koleksiyonunu Ordu halkının hizmetine sunuyor.

 Onbinlerce parçalık puzzle koleksiyonu da bulunan iş adamı Erhan Eribol, SSCB dönemine damgasını vurmuş  kahramanlık madalyalarının yanı sıra tüm SSCB kurumlarının ve askeri rütbelerin rozetlerini işyerinde sergiliyor.

Sergiye katılanlar,  1917 Ekim devrimini simgeleyen rozetleri, MİR Uzay Üssü’nde görevli astronotlara verilen madalyaları, 1979 yılı Afganistan’ı işgaline katılan askerlere verilen rozet ve madalyalar ile değişik sahalarda görevli askeri denizaltı subaylarına verilen rozetler ile Kızılordu’ya ait tüm rozetleri yakından görebilme imkanına sahhip oluyor. Sergide ayrıca  Sovyet Rusya devlet liderleri Lenin ve Stalin resimlerinden de oluşan madalyalar ile 1. ve 2. Dünya Savaşı sırasında askeri başarı madalyaları da görebilmek de mümkün.

Söz konusu koleksiyonu 1990 yılında Trabzon’da Rus Pazarı’nda Ermeni bir kadından satın aldığını anlatan Erhan Eribol, “İş yerimde sergilediğim madalya ve rozetler 700 adet. Bir bu kadarı daha evde var ancak sergileme fırsatı bulamadım. Bu madalya ve rozetler yakın döneme damgasını vuran soğuk savaşın en önemli simgeleri arasında yer alıyor” dedi.

1922 yılında kurulan ve yaklaşık 70 yıl boyunca dünyayı yöneten 2 devletten biri olan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, kendisine bağlı devletlerin bağımsızlılarını ilan ederek ayrılmasıyla zaman içinde dönemin lideri Mihail Gorbaçov tarafından feshedilerek devletin varlığı tarihe gömülmüş oluyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.