banner388

Sözleşmeli Er ve Uzman Erbas başvuruları başladı! Başvuru nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler

Milli Savunma Bakanlığı'nın Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına Sözleşme Er ve Uzman Erbaş alımları başladı. Son başvuru tarihi 10 Haziran 2019 olarak belirlenen alımlarının başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuruda bulunabilir? Kaç kişi alınacak? Haberimizin detayında...

Sözleşmeli Er ve Uzman Erbas başvuruları başladı! Başvuru nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler

Milli Savunma Bakanlığı'nın Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına Sözleşme Er ve Uzman Erbaş alımları başladı. Son başvuru tarihi 10 Haziran 2019 olarak belirlenen alımlarının başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuruda bulunabilir? Kaç kişi alınacak? Haberimizin detayında...

07 Haziran 2019 Cuma 12:18
Sözleşmeli Er ve Uzman Erbas başvuruları başladı! Başvuru nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler

Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına toplamda 1640 Sözleşmeli Er ve Uzman Erbaş alımı gerçekleştirilecek. Konu hakkında Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden duyuru yapıldı. Başvurular ise yine MSB'nin internet sitesinden gerçekleştirilmektedir.

BAŞVURUDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ GEREKEN İŞLEMLER NELERDİR? 

(1) Askerlik hizmeti sırasında başvuruda bulunacak adaylar için birlik komutanlıkları ve kurum amirliklerince, Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde bulunan nitelik belgesi doldurulacak, müteakiben onaylananalar mühürlenecek ve zarflanacaktır.

(2) Silahaltındaki adaylardan haklarında adli (disiplin kurulu dahil)işlemi olanlara ait ilgili belgeler, varsa Rehberlik ve Danışma Merkezi sürecine ait tespitler ile arşiv araştırma sonucu da bu zarfın içerisine konulacaktır. Nitelik belgesi adaylar tarafından,kapalı ve mühürlü zarf içerisinde sınavlara gelirken getirilecektir. Açık zarf ve mühürsüznitelik belgeleri kabul edilmeyecektir.

UYARI : “Sözleşmeli er olmaya layık değildir.” kanaatli nitelik belgesi gönderilmeyecek, adaya tebliğ edilerek şahsi dosyasına konulacaktır. Bu adaylar sınavlara gönderilmeyecektir. Ayrıca adaya ait başvuruyla ilgili herhangi bir belge, resmî evrak kanalı ile gönderilmeyecektir.

(3) Birlik komutanlıkları ve kurum amirlikleri, bir dosyayaadayların müracaat dilekçesini, başvuru belgesini ve kapalı / mühürlü zarf içerisine konulmuşnitelik belgesi ile varsa mahkeme evraklarını koyarak adaylara teslim edecek, adaylar ikinci seçim aşaması sınavlarına gelirken bu dosyayı yanlarında getireceklerdir. Bu zarf hiçbir şekilde adaylar tarafından açılmayacak olup, kapalı ve mühürlü bir şekilde MSBPer.Tem.D.Bşk.lığına teslim edilecektir. Adaya zarfı açmaması gerektiği hususu tebliğedilecektir.

(4) Sınav tarihleri dağıtım iznine rastlayan adaylar için nitelik belgesi, acemi eğitimi gördükleri eğitim birliği tarafından doldurulacaktır. Acemi birliğinde eğitimi devam eden adaylar için nitelik belgeleri, bulundukları eğitim birliği tarafındanverilecektir.

(5) Askerlik hizmeti devam eden başvuru sahibi adaylara;

(a) Nüfus cüzdanı/kimlik kartı (askerî kimlik dahil) sınavlara katılmaları maksadıyla teslim edilecek,

BAŞVURU SONUCU NEREDEN NE ZAMAN YAYINLANACAK?

https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanmaktadır. Ayrıca adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj ile bilgilendirme yapılabilmektedir. Bu nedenle adayların başvuru esnasında özellikle cep telefonu ve adres bilgilerini sisteme doğru bir şekilde girdiklerinden emin olmaları gerekmektedir. Ayrıca, aday bilgilerinde değişiklik olması durumunda bir dilekçeyle MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına faks ile müracaat etmeleri önem arz etmektedir.

(2) İkinci veya müteakip dönemlerdeki seçim aşaması sınavlarına ise adaylar yeterli süre öncesinden çağrılmaktadır. Adaylara ayrıca posta ile tebligat yapılmamaktadır. Bu nedenle, seçim aşamalarına katılma tarihinizi ve neler yapmanız gerektiğini internetten öğrenme zorunluluğu bulunmaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Başvurusu kabul edilen adaylar, MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında (Cebeci/ANKARA) aşağıda belirtilen sınav/aşamalardan geçecektir. Adaylara seçim aşaması sınavları kapsamında yazılı sınav yapılmamaktadır. Seçim aşamaları aşağıda belirtilen sıra ile aşamalı olarak gerçekleştirilir. Bu aşamaların birinde başarısız olan aday bir sonraki aşamaya geçemez ve başarısız sayılır. Adayların bütün işlemleri aynı gün içerisinde tamamlanacak, tüm aşamalarda başarılı olan adaylar sağlık raporuna yönlendirilecektir.

(1) Evrak kabul faaliyetleri,

(2) Fiziki değerlendirme (boy ve kilo oranlarının Ek-3’e göre kontrolü),

(3) Fiziki yeterlilik testi (Ek-5),

(4) Mülakat,

(5) Sağlık raporu ve güvenlik soruşturması işlemleri.

b. Sınavlar Ne Zaman ve Nerede Yapılacaktır?

(1) Başvurusu kabul edilen adayların sınavları internette yayımlanacak tarihte, MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında (Cebeci/ANKARA) yapılacaktır.

(2) Otobüsle Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesine (AŞTİ)

ADAYLARIN HANGİ BELGELERİ YANINDA BULUNDURMASI GEREKİYOR?

(1) Adaylar seçim aşaması sınavlarına gelirken bir adet yarım kapaklı pembe karton dosyanın içinde takılı olarak aşağıdaki belgeleri, sırasına göre dizmek suretiyle ve dosyanın ön yüzüne mürekkepli kalem ile T.C. numarası, adı, soyadı yazılmış olarak getireceklerdir.

(2) Adayların aşağıda belirtilen belgeleri;

(a) Sınava Çağrı Belgesi: Adayın başvurusunun kabul edildiğine dair internetten alınacak bilgisayar çıktısı,

(b) Dilekçe: Sözleşmeli er olmak istediğini belirtir dilekçe

(c) Nitelik Belgesi: Halen silahaltında bulunan adaylar için

(ç) Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı Fotokopisi: Adayın kendisine ait nüfus cüzdanı/kimlik kartının aslı (askerlik hizmetine devam eden adaylar dâhil) ve iki adet fotokopisi (kayıt kabul ve hastane sevk),

AÇIKLAMA : Nüfus/kimlik bilgilerinde değişiklik yapmış olanlar, Vukuatlı Nüfus Kayıt
Örneği getireceklerdir.

(d) Öğrenim Diploması: Diplomanın / öğrenim belgesi (edevlet öğrenim belgesi de kabul edilecektir) / öğrenim durumunu gösterir belgenin (en son
mezun olduğu okul) aslı veya noter onaylı fotokopisi, bir adet fotokopisi (Diploması kayıp
olanlar, öğrenim aşamalarını gösteren bilgiyi içerecek şekilde okul müdürlüğüne onaylatılmış
diploma kayıp belgesini getireceklerdir),

AÇIKLAMA : Öğrenimini yurtdışında yapanlar, yetkili kurumlardan (Millî Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu) alınmış diploma (öğrenim durum denklik belgesinin) aslı ve bir adet fotokopisini getireceklerdir.

(e) Terhis Belgesi: Askerlik hizmetini bitiren adaylar; terhis belgesinin aslı (adayın yanında olacaktır) veya e-Devlet üzerinden alınacak bilgisayar çıktısı,

(f) Askerlik Durum Belgesi: Askerlik hizmetini yapmamış olan adaylar Askerlik Durum Belgelerini e-Devlet üzerinden temin edebilecekler (onaylı olması şartı aranmayacaktır),

(g) Varsa ehliyet, askerî ehliyet, aşçı, fırıncı, elektrikçi vb.branşlarına yönelik bonservis, kurs belgesi, diploma veya başarı belgesi asılları vefotokopileri (Askerliğini aşçı, fırıncı, elektrikçi vb. kadrolarında çalıştığını gösteren terhis belgesi veya birlik komutanı tarafından imzalı onaylı belgeler),

(ğ) Adayın kendisine ait son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş 8 (sekiz) adet vesikalık fotoğraf,

(h) Adli Sicil veya Adli Sicil Arşiv Kaydı olanlar, ilgili mahkeme kararının aslı ve fotokopisi,

(ı) “Fiziki Yeterlilik Testinde (Mekik, Şınav ve Koşu) ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir.” yazısını içeren imzalı Muvafakat Yazısı (Örneği Ek-7’dedir),

(i) Fiziki Yeterlilik Testi İçin Tek Hekim Sağlık Raporu: Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için adaylar tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) “adayın spor yapmasında sakınca bulunmamaktadır” onaylı tek hekim sağlık raporu.

(j) Şehit/gazi kendisi, eşi veya çocuğu olduğunu belirten aday; Anne/baba veya eşi TSK’ya mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alacakları belgenin aslı ve bir adet fotokopisini, beraberlerinde ve tam olarak getirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruları kabul edilmeyecektir (Adayların çağrıldıkları günde seçim aşaması sınavlarına gelmeleri ve beraberinde getirdikleri belgelerin aslının yanında fotokopisinin de olması önem arz etmektedir). Herhangi bir aşamada elenen adayların kayıt kabul evrakları iade edilecektir.

ÖĞRENİM KOŞULLARI NELERDİR? 

1.En az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmuş olmak,

2.Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği veya yurt içi en az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokulların programları ile aynı müfredata sahip olduğu, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış belge sahibi olmak,

3.Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek

Yaş İle İlgili Şartlar:

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;

a.Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar, 

b.Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar,

c.Uzmanlık eğitimini tamamlamış tabiplerden 35 yaşından büyük olmayanlar,

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen askerlik görevini icra eden adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra, kıt'a özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.
 

Son Güncelleme: 07.06.2019 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.