banner388

Son 2 Gün! Yoksa 602 TL Para Cezası Ödeyeceksiniz

1 Aralık itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması başlayacak, eğer 602 TL para cezası ödemek istemiyorsanız elinizi çabuk tutun. Son 2 gün...

Son 2 Gün! Yoksa 602 TL Para Cezası Ödeyeceksiniz

1 Aralık itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması başlayacak, eğer 602 TL para cezası ödemek istemiyorsanız elinizi çabuk tutun. Son 2 gün...

29 Kasım 2016 Salı 13:01
Son 2 Gün! Yoksa 602 TL Para Cezası Ödeyeceksiniz

1 Aralık atarihi itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor. Tüm Türkiye'de kış yavaş yavaş etkisini hissettirmeye başlarken araçlarınızın da kışa hazır olabilmesi için kış lastiği taktırmak artık mecburi oldu.  1 Aralık tarihinden sonra kış lastiğini taktırmayanlara ise ağır cezalar gelecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "1 Aralık itibariyle kış lastiği takmayan araçlara 602 TL para cezası uygulanacaktır. 602 TL’lik ceza 31 Aralık 2016 gecesine kadar geçerli olacak ve 1 Ocak 2017'den itibaren ise kış lastiği takmamanın cezası yeniden değerleme oranı olan yüzde 3.83 artışla 625 TL olarak uygulanacak" dedi.

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Bahadır Ünsal ise Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerinin kış lastiğinin trafik kazalarındaki olumlu etkisini ortaya koyduğunu belirterek, "Biz de LASİD olarak akıcı ve güvenli bir trafik için tüm sürücüleri kış lastiği konusuna daha da duyarlı olmaya çağırıyoruz, çünkü gerekli önlemler alınmadığı takdirde kış şartlarında trafikte risk artar. Kışın karlı ve buzlu yola özel olarak hazırlanan kış lastikleri, daha fazla yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlayarak kazaları önemli ölçüde azaltır. Kış lastiği takma zorunluluğu uygulanmaya başladığından beri ölümlü kazaların sayısında ciddi bir azalma görülmüştür. azalma olmuştur. Bir araçta bizi hayata bağlayan en önemli parçalardan biri olan lastik doğru seçilmelidir.  Doğru lastik araca ve mevsime uygun olan lastiktir ve bu da güvenli sürüşün baş şartıdır.'' diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 30.11.2016 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.