banner388

Sivas’ta 250 Afgan Kadın Polis Oldu

Sivas polis meslek yüksek okulundan mezun olan 250 Afgan kadına mezuniyet belgeleri teslim edildi

Sivas’ta 250 Afgan Kadın Polis Oldu

Sivas polis meslek yüksek okulundan mezun olan 250 Afgan kadına mezuniyet belgeleri teslim edildi

05 Ocak 2017 Perşembe 17:42
Sivas’ta 250 Afgan Kadın Polis Oldu
Türkiye ve Afganistan arasında 5 Mart 2011 tarihinde imzalanan anlaşma gereğince Afgan polislere eğitimleri bitmesi nedeniyle Sivas PMYO’da tören düzenlendi.

İç İşleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk Türkiye’nin komşu ülkelerle kültürel, sosyal, güvenlik gibi bir çok alanda ikili ilişkileri geliştirmenin önemli olduğunu hatırlatarak ‘’ Geçmişte olduğu gibi bugün de dost ve kardeş ülkelere ayrım gözetmeksizin yardım elini uzatıyoruz. Afganistan ile çok eskilere dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerimiz bulunmakta. Afganistan coğrafi olarak Türkiye’ye ne kadar uzaksa tarihi, siyasi, kültürel ve gönül bağı olarak da bir o kadar yakındır. Bu kardeşlik projesi neticesinde değerli Afganistan halkına Türkiye Cumhuriyeti olarak özellikle insan unsuruna katkı sağlamanın onurunu taşıyoruz. Mezun olan kadın polislerimiz sizler tarihi Türk Afgan dostluğunun timsali olacaksınız.’’ dedi

Emniyet Genel Müdürü Selami Altıok, toplumun güven içerisinde olmasının önemli olduğunu ve polislerinde onların huzurunu ve güvenini sağlamada etkin bir görev üstlendiğini söyleyerek ‘’ Ülkemiz ve emniyet teşkilatımız ülkeler arası iş birliğinin gelişmesine büyük önem vermektedir. Dostluğunu ve kardeşliğini her zaman hissettiğimiz Afganistan’a desteğimiz her zaman sürecektir. İki ülkenin sınırlara meydan okuyan sevgi ve kardeşliğine katkımız olduysa bununla büyük gurur ve onur duyacağız. Yıllardır süre gelen tarihi Türk-Afgan kardeşliğine bir halka daha ekleyerek sağlamlaştırmak için sorumluluk aldığınızı asla unutmayın" şeklinde konuştu.

Dereceye giren öğrencilere diploma ve belgelerinin verilmesiyle yemin etti. Ayrıca Afgan İç İşleri Bakanı Tai Mohammad Jahed’de protokol arasındaki yerini almıştı.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.