banner388

Sinop’ta minibüslü eylem

Sinop’ta minibüsçüler şehir merkezine girişlerinin yasaklanmasının ardından karara tepki olarak Heyamola önünde minibüsleri ile toplanarak eylem yaptı.

Sinop’ta minibüslü eylem

Sinop’ta minibüsçüler şehir merkezine girişlerinin yasaklanmasının ardından karara tepki olarak Heyamola önünde minibüsleri ile toplanarak eylem yaptı.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 16:08
Sinop’ta minibüslü eylem

Karara ilişkin 9 No.lu Sinop-Tangal Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Serdar Taşçı şu açıklamada bulundu: “Kooperatif olarak 1990 yılından bugüne kadar güzergahımız üzerinde halkımıza eksiksiz hizmet etmekteyiz. Çalışma hayatımızda devletimizin de yapmış olduğu değişiklikler sonucu taşımacılık işi yasallaştırıldı ve düzenlendi. Dolayısıyla Ulaştırma Bakanlığından D4 yetki belgesi alınarak taşımacılık yapılmaya başlandı. 9 No.lu kooperatif üyeleri olarak bizler de adımıza D4 yetki belgesi alarak taşımacılık yapmaktayız. 2001 yılında güzergahımızın, ara duraklarımızın belirlenmesi için kooperatif olarak Samsun İdare Mahkemesine başvurduk. 2002 yılında Danıştay’ın kararıyla isteğimiz onandı ve karara bağlandı” dedi. 

“Emeğe saygısızlık”

Karara ilişkin 9 No.lu Sinop-Tangal Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Serdar Taşçı, Sinop Belediyesi encümen kararının 80 kişini emeğine saygısızlık olduğunu söyleyerek, “30 Eylül 2003 tarihindeki İl Trafik Komisyonu kararınca da ara duraklarımızın 80 hisse ile beraber 9 No.lu kooperatif üzerine verildiği anlaşılmaktadır. D4 yetki belgesini 5 yıl süre ile kullandığımız, 5 yıl sonra D4 yetki belgesini Ulaştırma Bakanlığımızca mecburi olan sigortalarımızı yaptırarak yeniliyoruz. 9 No.lu kooperatif olarak genel kurulda kabul edilen çalışma programımızda da belirtildiği üzere 20 dakikada bir her iki başlangıç noktasından da aralıksız hizmet vermekteyiz. Hal böyle iken mücavir alan dışında olduğu tespit edilen ve tarafımızca bilinen Heyamola Tatil Köyü, Sinop Belediyesi encümen kararı ile mücavir alan içindeymiş gibi gösterilerek karar verilmesi 80 kişinin emeğine saygısızlıktır. Bu yanlıştan ivedi bir şekilde dönülmesini bekliyoruz”  sözlerini tamamladı.

“Biz dolmuşların elinden ekmeklerini almıyoruz”


Minibüsçülerin yapmış olduğu eylemin ardından Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül konuya ilişkin açıklamada bulundu.


Baki Ergül : ““Encümenden aldığımız kararda, belediye sınırlarının içerisinde kalmak kaydıyla, biz kimseye müdahale etmiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin rahat ulaşım sağlamaları için bizden talepte bulundular. Biz dolmuşların elinden ekmeklerini almıyoruz. Sinop’ta biz belediye olarak tüm ulaşım kurallarını düzene soktuk. En ufak bir sıkıntımız yok. Haksızlığa uğrayan vatandaşlarımız varsa eğer devletin mahkemeleri var” şeklinde açıklamada bulundu.
 

Son Güncelleme: 02.08.2017 16:15
Anahtar Kelimeler:
SinopEylemMinibüsçü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.