banner388

Sinop Nükleer Santral için ne düşünüyorsunuz?

Sinop'a yapılacak olan Nükleer Santral için vatandaşlar ne diyor?

Sinop Nükleer Santral için ne düşünüyorsunuz?

Sinop'a yapılacak olan Nükleer Santral için vatandaşlar ne diyor?

18 Ocak 2018 Perşembe 10:25
Sinop Nükleer Santral için ne düşünüyorsunuz?

Sinop'a yapılacak olan Nükleer Santral, Türkiye'nin ikinci nükleer güç santrali olma özelliğini taşıyor. Uzun süre Karadeniz'de ve Türkiye'de tartışma konusu olan Sinop Nükleer Santrali için ÇED başvuru dosyası hazırlanacak.

Sinop halkı ilçeye yapılacak olan Nükleer Santral için olumlu düşünüyor. Sinoplu Ahmet Can, Avrupa ülkerinde Nükleer Santralin olduğunu ifade ederek, "Türkiye’de niçin olmasın? Avrupa’nın mahalle aralarında dahi, işte Fransa’da, Almanya’da bir sokaktan geçerken sokağın hemen yan tarafında duvarın dibinde uzun bir yürüyüş bandında nükleer santraller var. Orada teknolojiye uygun bir şekilde yapılan bu hizmetler bir sıkıntı oluşturmuyor. Aynı teknolojiyle de Türkiye’ye veya Sinopumuza yapıldığı zaman bize ne zararı olsun. Eğer zararı varsa cebimdeki cep telefonunda da var. Sinopumuza böyle bir hizmetin gelmesi şahsen, Sinopumuzun gençlerini veya gurbete giden gençlerimizi tekrar Sinop’a kazandırmış oluruz. Sinop daha bir canlılık görür” dedi. 

"BİNLERCE KİŞİ EKMEK YİYECEK"

On binlerce kişi için ekmek kapısı olacağını belirten Hayrettin Yükselecek, "Durağan Barajı’ndan örnek vermek gerekirse, ilçemizde bulunduğundan dolayı orada binlerce kişi çalıştı. Biz de ekmek yedik oradan. İlçe ekonomisine çok büyük katkı sağladı. Esnaf olsun halk olsun gayet mutluydu bu durumdan. Aynı şeyi nükleer için de ben düşünüyorum. Binlerce kişi çalışmaya gelecek. Bu Sinop halkına ve esnafına çok büyük ekonomik olarak katkı sağlayacak. Burada büyük paralar dönecek öyle diyebilirim. Enerjide dışa bağımlılığımız azalacak. Hem de bir nükleer teknolojiyi elimizde bulundurmak amacıyla gerekli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

"3-5 ÇAPULCU..."

3-5 çapulcunun istemiyoruz demesiyle yatırım iptal edilemeceğini söyleyen Ünal Uzunoğlu, "Bütün dünyada varken Türkiye’de neden olmasın? Bu 3-5 çapulcunun yani ‘istemiyoruz’ demesiyle yatırımın gelmeme gibi bir durumu olmaz. Bir an önce herkes aklını başına toplasın. Avrupa’nın ortasında çok sayıda varken, çevremizin her yanında varken bizde olmaması için bir sebep yok. Komşularımızdan elektrik alıyoruz. Onlara biz satacağımız yerde biz niye onlardan alalım? Biz onlardan daha mı güçsüzüz? İleriki günlerde bizim için daha iyi olur inşallah. Nükleer santral daha çok ekmek demek daha çok aş demek, daha çok insan demek” şeklinde konuştu. 

"SANTRAL BİR İHTİYAÇ"

Türkiye'nin en büyük sorununun enerji olduğunu vurgulayan esnaf Cemalettin Koca, "Ülkemizde en büyük sorun enerji sorunu. Bu enerjinin de doğalgaz ve petrol dışarıdan ithal ediliyor. Cari açığımızdan biri de budur. Bunun için mutlaka enerjiye ihtiyacımız var. Bunun için de Nükleer Santrallerin Türkiye’de kurulmasını arzu edenlerden birisiyiz çünkü bu bir ihtiyaç. Tabii bunu istemeyenler de olabilir onlara da saygı duymak lazım” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Has n 2018-01-18 10:33:13

Neden doğal güzelliği olan sinop yerine corum degil bircok kisinin tek itirazi bu

Misafir Avatar
cihan 2018-01-18 12:15:16 @Has n

ciddi anlamda suya ihtiyaç var suya yakın olmalı, mümkünse ülke sınırlarında uç noktalarda olmalı,üstelik çorum fay hattına daha yakın hiç olmaz

Beğenmedim! (0)
Avatar
volki 2018-01-18 12:47:07

ee yani nüklleer bir sıkıntı olduğunda da sinopu feda edecekler çernobil giibi..

Avatar
ercan 2018-01-18 15:43:26

Bir şeyi eleştiren insanlara çapulcu diye hitap eden bir insanın hiç bir düşüncesi kabul edilemez.

Avatar
sefer 2018-01-18 18:08:26

karadeniz sen bittin.

Avatar
Suna aslan 2018-01-19 10:55:16

Yapilsin

Avatar
Çapulcu mu oluyoruz şimdi? 2018-01-19 22:16:08

Ben Sinopluyum. İstemiyorum. Samsunlu bunu ne bilsin. Anlaşılan hep isteyene denk gelmiş arkadaşlar. Ne tesadüf. Keşke biraz da tarafsız olmaya çalışsalardı.

Avatar
hakan 2018-01-22 09:59:38

Tekkeköyü ve Çarşamba ovasını kirleten sanayi ne kadar mantıklıysa turizm kenti sinopa nükleer o kadar mantıklı. Samsun zehirlendiğinin farkında bile değil.
Bazı şeylerin dönüşü yoktur.

Avatar
memo 2018-01-18 17:54:52

ülkemize çorak verimsiz araziler dururken illede sinop neden böyle anlaşılır gibi değil