banner388

Şimdilerde En Uygunu LPG

Son zamanlarda döviz kurlarındaki ve ham petrol fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini de ısıtmışa benziyor.

Şimdilerde En Uygunu LPG

Son zamanlarda döviz kurlarındaki ve ham petrol fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini de ısıtmışa benziyor.

18 Ocak 2017 Çarşamba 10:06
Şimdilerde En Uygunu LPG

 
Son zamanlarda döviz kurlarındaki ve ham petrol fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini de ısıtmışa benziyor. Öyle ki benzinli araç kullananlarda tüplü yakıt kullanımı tercihe edenlerin oranı oldukça dikkat çekiyor.

Benzine gelen zam, vatandaşı farklı alternatiflere yöneltiyor

Giderek benzinin pahalı bir hale gelmesi bazı araç sahiplerini LPG sistemine yöneltiyor. Eskiden lüks olarak tabir edilen arabalar şimdilerde bir ihtiyaç noktasında. Artık geçmiş yıllara oranla arabası olan vatandaş sayısı da oldukça fazla.
Fakat döviz kurlarındaki hızlı yükseliş ve  motorine yapılan zamlar araç kullanan insanları ekonomik olarak zor durumda bırakıyor. Yüksek fiyatlı benzin kurtulmanın çaresini ise LPG sistemine geçmekle buluyorlar. LPG montaj işini yapanlara göre lüks araç sahipleri de bu sistemi yavaş yavaş kullanmaya başladı bile.

Trabzon’da LPG montaj işlemi yapan İsmail Başar, benzin ve motorine son dönemde periyodik olarak yapılan zamların ardından vatandaşların araçlarını LPG çevirmeye başladığını belirterek, bunun giderek artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Artık lüks araç sahiplerinin de LPG montajı için iş yerine geldiklerine dikkat çeken Başar, “Bu sektörde yaklaşık 20 yıldır hizmet veriyoruz. Bölgemizdeki araçların yaklaşık yüzde 50’si LPG’li. Ancak vatandaş daha ziyade dizeli tercih ediyor. Bugünlerde benzine yapılan zamlarla vatandaşların LPG’ye talepleri arttı ve işlerimizde ciddi bir kıpırdanma olduğunu söyleyebiliriz. 2015 yılı çok kötü geçmişti, 2016 yılı ise 2015’e oranla yüzde 20 daha iyiydi. Bu yıl ise dövizdeki hareketlenme kontrol altına alındığı takdirde vatandaş önünü görmesi durumunda LPG’ye talep daha da artacaktır. Yine de bugünlerde daha öncekine oranla yüzde 20’lik bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Benzine zam geldikçe vatandaş sürekli olarak bizi arayıp bilgi istiyor. En azından montaj aşamasında olmazsa bile fikir alma konusunda bayağı talep var” dedi.


LPG’de önemli olan….

Eski model araçlar bir kenara artık yeni model yeni nesil araçlar kullanıcıların dahil LPG sistemine ilgi duydukları bir gerçek. İşin uzmanlarına göre araçta LPG sistemini kullanmanın bir zararı yok. Önemli olanın araca en uygun LPG sistemini monte etmek.  Aracı kullanırken kazanmanın daha önemli ve etkili bir yol olduğunu başka bir g

Anahtar Kelimeler:
BenzinZamMotorinLpg
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.