banner388
banner390
banner410
banner408

Sigara yasağı genişliyor! O alanlara da sigara yasağı geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigara yasağının genişleyeceğini açıkladı. Konuya dair açıklamalarda bulunan Koca, açılır kapanır tavanlı yerlerin artık kapalı alan sayılacağı ve sigara içme yasağının bu gibi alanları da kapsayacağını ifade etti.

banner269

Sigara yasağı genişliyor! O alanlara da sigara yasağı geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigara yasağının genişleyeceğini açıkladı. Konuya dair açıklamalarda bulunan Koca, açılır kapanır tavanlı yerlerin artık kapalı alan sayılacağı ve sigara içme yasağının bu gibi alanları da kapsayacağını ifade etti.

06 Aralık 2019 Cuma 12:55
Sigara yasağı genişliyor! O alanlara da sigara yasağı geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigara yasağı konusunda flaş açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca, endüstrinin gençleri ve kadınları hedef aldığına dikkati çekerek, şunları söyledi: "Bu çerçevede gençlere ve kadınlara yönelik daha etkili bir yaklaşım içinde olacağız. Kapalı ve açık alan tanımı vardı. Bu açık alan tanımının tavanı açılır, kapanır sistemlerin çok istismar edildiğini ve kapalı alan olarak kullanıldığını görüyoruz. Bununla ilgili önümüzdeki haftalar bir düzenlememiz olacak.

Açık alanın daha net tanımlandığı 'açılır kapanır' tarzında olmadığı ve vatandaşın yüzde 70’inin sigarasız, dumansız ortamı aradığı bir ortamda genelde arka taraflara yönlendirildiğini önde daha manzaralı yerlerin sigara içen kesime ayrıldığını görüyoruz. Bunu daha net ayrıştıran açık alanı tanımlayan açılır-kapanır tavanların da kapalı alan olarak tanımlandığını gösteren bir yönetmelik düzenlemesi önümüzdeki haftalarda yapılacak. Bu anlamda ne kadar mücadele edersek sonucun o kadar başarılı olduğunu, bu anlamdaki denetimleri ne kadar gevşetirsek sigara içme oranlarının yükseldiğini biliyoruz. Daha yoğun bir şekilde önümüzdeki dönemde denetimleri, çapraz denetimler özelinde daha da yoğunlaştırmak istiyoruz. Tanımda çok sorun yoktu. Biz bunun sahada istismar edildiğini görüyoruz. Açılır kapanır tavanlı alanların kapalı alan olarak tanımlanacağı, tavanın tamamen açık alan olarak uygulandığı bir yönetmelik değişikliği olacak."

Tütün kullanımının erkeklerde yüzde 41’den 44’e yükseldiğini söyleyen Koca, kadınlarda ise bu oranın yüzde 13’ten yüzde 19’a çıktığını, kadınlardaki artış oranının erkeklerden daha fazla olduğunu bildirdi.

Gençlerde tütün kullanımında düşüş yaşandığını ifade eden Sağlık Bakanı Koca, şunları kaydetti: "Denetimlerin son dönem azalan denetimlerle oranın giderek arttığını da görüyoruz. Açılır, kapanır tavan alanların yeniden tanımlanmasıyla denetimlerimizi daha da yoğunlaştırarak tek tip uygulamayla mücadelemizi daha yoğun bir şekilde devam ettirmek istiyoruz. Yasal çerçevede uygulanan cezai müeyyideler var. Bu cezai müeyyideler ile birlikte aslında sigaranın ne kadar zararlı olduğunu bir şekilde endüstrinin hedef kitle olarak gençleri ve kadınları hedefledikleri biliyoruz. Bu çerçevede sigaranın zararlarını her geçen gün itici, bilinç altında tiksindirici bir yaklaşımı da bir bilinci de geliştirmek istiyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2019-12-06 13:32:15

sıze yazıklar olsun ısınız sıgara kaldı eyt cıkardı devlet bızı kacak sıgaraya tutune yonlerdınız pekakaya yardım benak partılıydım ama ak partı oldu eyt cıkarmadı

Avatar
nurı 2019-12-06 13:35:06

ak partıye oy yok eyt yoksa sımdı ısınız sıgaramı kaldı utanın yaaaa sıze yazıklar olsun Allah belanızı versınhukumet bu hallere dustu

Avatar
555 2019-12-06 16:16:47

Civik bir uygulama tipaniz varsa yasaklayin bakalim nasil vergi alacaksiniz

Avatar
Canik 55 2019-12-06 17:18:46

Üretim olmayınca Vatandaşın cebindeki üç kuruşa göz diktiniz. Vatandaşın cebine beş lira fazla verelim de karnını doyursun diyen yok fakirden alıp zengini ihya ediyorsunuz haram olsun.