banner388

Şehit aileleri ve gaziler iftar yemeğinde

15 Temmuz şehit aileleri ve gaziler Ramazan dolayısıyla gerçekleştirilen iftar yemeğinde aynı sofrada buluştular.

Şehit aileleri ve gaziler iftar yemeğinde

15 Temmuz şehit aileleri ve gaziler Ramazan dolayısıyla gerçekleştirilen iftar yemeğinde aynı sofrada buluştular.

17 Mayıs 2018 Perşembe 23:19
Şehit aileleri ve gaziler iftar yemeğinde

15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi. Üsküdar'da bulunan 15 Temmuz Dernek Binası önünde gerçekleştirilen iftar programına  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte çok sayıda şehit ailesi ve gazi katıldı.

İftar yemeğinde 15 Temmuz'a değinen  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Gün geçtikçe 15 Temmuz’un ne manaya geldiğini daha iyi anlıyoruz. Gerçekten gün geçtikçe, hele şu son günlerde Kudüs’te yaşananları gördüğümüz zaman 15 Temmuz’da ülkemizin başına ne tür felaket planladıklarını daha iyi anlıyoruz. Gün geçtikçe 15 Temmuz’da planların ne kadar kötü olduğunu anlıyoruz ama bir şeyi daha anlıyoruz, 15 Temmuz’da millet olarak ne kadar büyük bir kahramanlık yaptığımızı da anlıyoruz. Dünyaya yeniden bir düzen sınır çizmek isteyenler aslında daha öncesinden başlamışlar gezi olayları belki daha öncesi, devamında diğer ülkelerde yapılan, diğer ülkelerde başardıklarını Türkiye’de başaramayınca ve bölgemizde coğrafyamızda ne planladıkları özetlersek, aslında 15 Temmuz’da biz ülkemizi Suriye olmaktan, Irak olmaktan, Mısır olmaktan kurtarmışız" ifadelerini kullandı.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE MİNNET BORCUMUZ VAR

Şehit ve gazilerimize minnet borcumuzun olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bu manada gerçekten şehitlerimize minnet borçluyuz. Tabi o gün sokağa binler çıktı, o binler bu felaketi önledi, Allah bazılarına şehitlik, bazılarına gazilik, bazılarına da bunları nasip etmek için o gün başarıyla ulaştırdı. Gerçekten baktığımız zaman 15 Temmuz bu kadar ülkemiz adına felaketse 15 Temmuz’u unutturmamakta unutmamakta hepimizin görevi, sorumluluğudur” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.