banner388
banner390
banner410
banner408

Savunma Sanayi Ekmek,Su Kadar Önemli

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, savunma sanayisinin önemine değinerek nitelikli insanların kullanmasını sağlayacak araçların olması gerektiğini söyledi.

banner269

Savunma Sanayi Ekmek,Su Kadar Önemli

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, savunma sanayisinin önemine değinerek nitelikli insanların kullanmasını sağlayacak araçların olması gerektiğini söyledi.

18 Ocak 2017 Çarşamba 15:35
Savunma Sanayi Ekmek,Su Kadar Önemli

Türk Silahlı Kuvvetlerinin daha güçlü hale geleceğini belirten Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, savunma sanayiye verilen önemi değişik fakat etkili bir benzetmeyle anlattı.

Işık konuşmasında savunma sanayinin Türkiye için çok önemli olduğunu, göreve geldikleri günden bugüne sürekli olarak hükümetçe yatırım yapıp geliştirme çabasında olunduğunu söylerken savunma sanayisinin ülke için ekmek ve su kadar önemlidir benzetmesiyle bu alanın önemine dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, iktidara geldiklerinde silah oranlarını yüzde 24’lerden 60’lara çıkarıldığını söylerken nitelik anlamında önemli sıçramalar yapıldığını bir çok silahta dışa bağımlı olmaktan çıkıldığını belirtti.

Sırada füze ve hava savunma sistemleri var

Artık Türkiye’nin kendi tankını, insansız ve silahlı hava aracını ürettiğini dile getiren Bakan Fikri Işık, savunma sanayisinde ki şimdiye kadar yapılan yeniliklerden bahsetti. Yerli gemilerden 4 tane yapıldığını, denizaltı inşasının da devam ettiğini anlatan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  sırada milli muharip uçağının Türkiye’nin yapacağı füze ve hava savunma sistemlerinin olduğunu açıkladı.

Savunma sanayi özel sektöre açılmalı

Fikri Işık, savunma sanayinde gerçekleştirilen çalışmaların özel sektöre açılmasının zamandan ve maddi kayıptan kurtulmak için olduğunu söyledi. Ayrıca, ‘’ “Savunma sanayii teknolojinin en yoğun kullanıldığı, orta yüksek ve ileri teknoloji seviyesinin en yoğun olduğu alandır. Savunma sanayiinde eğer siz başarılıysanız, sizin diğer tüm sanayi alanlarında belirli bir yere geldiğiniz kabul edilir. KHK’ya bir madde koyduk ve atıl kapasitenin kullanılması ile tersanelerin özel sektöre daha fazla iş vermesi konusunda mevzuat engellerini aştık. Diyelim ki bizim tersanemizde özel sektörde olmayan büyük bir pres var. Bu presi sanayimizin yılda bir-iki defa kullanarak saklaması ekonomik açıdan avantajlı olmayabilir. Artık sizler kendi işinizi tersanemize gelip orada rahatlıkla yaptırabileceksiniz. Artık tersaneye sanayici giremez, sanayici de kendi sınırları dışına çıkamaz tamamen kaldırıyoruz. Askeri fabrikaları bu noktada tamamen açıyoruz. İstiyoruz ki burada gerçekten ciddi birikimleri olduğu merkezde özel sektör de yararlansın, buralar da özel sektörün dinamizminden yararlansın” şeklinde konuştu.
 
 

Son Güncelleme: 18.01.2017 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.