banner388
banner390
banner410
banner408

Sandık Türkiye’nin Ortasındadır

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

banner269

Sandık Türkiye’nin Ortasındadır

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

06 Şubat 2017 Pazartesi 17:00
Sandık Türkiye’nin Ortasındadır

Türkiye’nin önemli bir ülke olduğuna değinen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin, Libya,Suriye ve Irak gibi ülkelerden farklı olduğunu söylerken, Türkiye’nin bu gibi ülkeler olmamasının nedenini sandığın ortada olmasına bağladı.

Sandık Türkiye’nin Ortasındadır

Darbe dönemlerinden sonra da Türkiye’de yaşayan  vatandaşların darbe yapan zihniyetleri sandıkta kullandıkları oylarla iş başından indirdiklerini vurgulayan Kurtulmuş, referandum sandığının ortada olmasını Türkiye’de demokrasinin işlediğinin en güzel örneklerinden biri olarak yorumladı

Herkesin referandum sürecinde bir kararının olacağını ve bunu özgür iradesiyle sandığa yanıstacağını dile getiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ‘’Kimisi evet diyecek, kimisi hayır diyecek. Kampanya açık bir şekilde ortaya konacak. Herkes bu süreç içerisinde, kendi perspektifinden niye hayır veya evet dediğini ortaya koyacak. Bu bir parti seçimi değildir. Herhangi bir parti seçime giriyor değildir. Burada farklı partiler evet etrafında kanaatlerini belirtiliyor. Hayırda da aynı şekilde, herkes evet ya da hayır ne diyecekse onu kampanya sırasında açık bir şekilde ortaya koyacaktır. Bu yarış açık, şeffaf demokratik bir yarıştır. Bu olgunluk içinde bu kampanya yürütülecek. Biz, pozitif bir kampanya yürütüyoruz. Kampanyamızın sloganı, ’Kararımız evettir’. Yeni Türkiye, güçlü Türkiye, Türkiye’nin sorunlarını aşacağı etkin bir yürütme sisteminin kurulabilmesi için evettir. Biz, kampanya boyunca bu eveti anlatacağız. Halkımızın büyük bir çoğunluğunun evete destek vereceğini şimdiden görüyoruz. Nihayetinde de söz de karar da milletindir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.