banner388

Samkartlar tarih olacak! Ulaşımda yeni sistem

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu yeni düzenleme ile vatandaşlar artık ismine özel tek bir kart ile ülkenin tüm şehirlerinde metro, otobüse, vapur ve metrobüse binebilecek.

Samkartlar tarih olacak! Ulaşımda yeni sistem

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu yeni düzenleme ile vatandaşlar artık ismine özel tek bir kart ile ülkenin tüm şehirlerinde metro, otobüse, vapur ve metrobüse binebilecek.

27 Kasım 2017 Pazartesi 12:44
Samkartlar tarih olacak! Ulaşımda yeni sistem

Ulaştırma Bakanlığı, “Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi” adlı bir proje üzerinde çalışıyor. Samkart gibi şehre özel kartlar yerini tüm şehirlerde geçerli olacak ve metro, otobüse, vapur, metrobüs gibi tüm ulaşım araçlarına binebileceği kişiye özel kartlara bırakıcak. Bakın bu yeni sistemde ne gibi yenilikler var.


1- Trafik cezalarını artık polis değil MOBESE kesecek.

2- Vatandaşlar tek bir kart ile Türkiye genelinde tüm toplu taşıma araçlarına binebilecek.

3- Yollar ve tabelalar akıllı olacak, mobil uygulamalar yaygınlaştırılacak ve böylelikle sürücüler yola çıkmadan önce her şeyi görebilecek.
 
4-  Araçlarda kara kutu zorunlu olacak. 

5- Araç içi kontrol ve güvenlik sistemlerinin geliştirilmesiyle araç şeritten kaydığı anda bir uyarı ile sürücüyü uyarılacak.

7- Zorunlu kılınacak olan “e-call” cihazı ile araçlar muhtemel bir kaza durumunda olay yeri bilgisini acil durum ekiplerine gönderecek ve böylelikle de trafik polisinin ve kazazede vatandaşların işi kolaylaşacak.

8- Şehir içi ulaşımda akıllı kavşak kontrol sistemleri ile ışıklar araç ve yaya yoğunluğuna göre trafiği yönetilecek.

Kaynak: Yeni Şafak / A.Fatih Erturan

Son Güncelleme: 28.11.2017 10:49
Anahtar Kelimeler:
Trafik CezasıSamkartMobese
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-27 12:52:55

Ülkemizdeki yolların durumu buna müsait değil ki. Devlete gelir kapısı bu durum. Yine birileri ve devlet zengin edilecek. Şeritten ayrılınca uyarı verecekmiş. Yahu daha doğru düzgün şerit çizgisi olmayan bir sürü yol var. Kasisten çukurdan gidilmeyen yol var. Özellikle şehir içlerinde ki birçok yolun yapısı hatalı. Bölünmesi veya kapatılıp kavşaklara yönlendirmesi gereken saçma sapan ara geçişler var. Öncelikle bunları yapın. Asfalt sabuna dönmüş kalitesi bitmiş siz bunlarla uğraşıyorsunuz.

Misafir Avatar
emrah 2017-11-27 13:52:20 @Cemal

kardeş sen sisteme devlete karşımı geliyon? bakanımız ne çıkarırsa uyacaksız söz söylemek sanamı kaldı :)))

Beğenmedim! (2)
Avatar
Fikri SERT 2017-11-27 13:02:49

Peki eski kartlarimiz ne olacak bunlara alinan bedeller idademi edilcek yoksa eski yi verp yeniyimi alacagiz yada yen kartlara nekadar ücret alinacak

Avatar
misafir 2017-11-28 12:33:39

madem böyle bir çalışma olacaktı neden herkese kart basıldı bunlar hem vatandaşın hem ülkenin kaybı oldu

Avatar
TAHİR 2017-11-27 13:43:19

SİSTEM GÜZEL BASIN MİLLETE NASIL İNSAN OLUNUR BİRAZ BUNUN ÜZERİNE ÇALIŞIN BENCE

Avatar
Ziya KUL 2017-11-27 13:44:01

Yapılamayanlar : 1-Taşerona kadro verilecek 2-Anten kirliliği kalkacak, karasal antenle ilgili bir çalışma yapılacaktı, hala yapılacak. 3-Bu haberdeki tüm başlıklar...