banner388

Sağlık Bakanlığı O Ölümü Araştırıyor

Sağlık Bakanlığı, 7 yaşındaki çocuğun ölümüyle alakalı soruşturma başlatma kararı aldı

Sağlık Bakanlığı O Ölümü Araştırıyor

Sağlık Bakanlığı, 7 yaşındaki çocuğun ölümüyle alakalı soruşturma başlatma kararı aldı

04 Ocak 2017 Çarşamba 11:54
Sağlık Bakanlığı O Ölümü Araştırıyor
Antalya'da yaşanan bir olaya Sağlık Bakanlığı kayıtsız kalmadı. Olay ise 7 yaşındaki bir çocuğun hastanelerden geri çevrilmesi sonucu hayatını kaybetmesi yönündeki iddialar üzerine . Bunun sonucunda bakanlık da idari ve adli soruşturma başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise,  7 yaşındaki Suriyeli çocuğun dört hastaneden geri çevrildiği bu yüzden  öldüğü gerekçesiyle ile oluşan haberler üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilerek, "İddia edildiği gibi hastanın hastanelerimizde herhangi bir başvurusu bulunmamaktadır. İddialar üzerine Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın talimatlarıyla idari soruşturma ve savcılık tarafından da adli soruşturma başlatılmış olup, soruşturmanın neticesi kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ayrıca hastanelerimizde acil sağlık hizmetleri konusunda Türk vatandaşlarıyla herhangi bir ülkeden gelen yabancı ülke vatandaşları arasında uygulama farklılığı yoktur. Bireyler hastane acil servislerimize geldiğinde ve acil hasta olduğu tespit edildiğinde öncelikle gerekli sağlık hizmetini almaktadır. Kimlik kontrolü bu hizmetten sonra yapılmaktadır" denildi.
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.