banner388
banner390
banner410
banner408

Rus vekilden çok konuşulacak Ayasofya yorumu!

Rus Meclisi Duma vekili Sergey Gavrilov, son zamanlarda artan Ayasofya tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

banner269

Rus vekilden çok konuşulacak Ayasofya yorumu!

Rus Meclisi Duma vekili Sergey Gavrilov, son zamanlarda artan Ayasofya tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

07 Temmuz 2020 Salı 21:57
Rus vekilden çok konuşulacak Ayasofya yorumu!

Gavrilov, Ayasofya'nın cami olarak yeniden hizmete açılmasıyla ilgili çıkan tartışmaların körüklenmesinin İslam ve Ortodoksluktan uzak güçlerin çıkarlarına hizmet edeceğini belirtti.

Tartışmalara dahil olan Duma Sivil Toplumu Geliştirme, Toplumsal ve Dini Derneklerin Sorunları Komitesi Başkanı Gavrilov, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda gelişmekte olduğunu ifade etti.

"AYASOFYA'NIN STATÜSÜ DEĞİŞMEMELİ"

Sputnik’in haberine göre, Ayasofya’nın Rus turistler ve inananlar tarafından büyük ilgi gördüğünü ve Türk tarafının bu anıtın statüsünü değiştirmemeyi kabul edeceğini umduklarını belirten Gavrilov, “Burayı tüm inananlar ziyaret etmeli. Türkiye Ermeni Patriği’nin önerdiği gibi, burada farklı dinlere mensup kişiler için ibadet etme imkanı sağlanabilir” dedi.

"İSLAM VE ORTODOKSLUKTAN UZAK GÜÇLERİN ÇIKARINA OLACAK"

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ayasofya’yla ilgili kararının dünyaca çok değerli olduğunu ve bu karara saygı gösterildiğini söyleyen Gavrilov:

"Ayasofya’nın müze olarak kalması yönünde alınacak karar, geleneksel mezhepler, halklar ve kültürler arası ilişkilerin güçlenmesine hizmet edecek. Tartışmanın körüklenmesi, ilişkilerimizi zorlaştırmakla kalmayacak, İslam ve Ortodoksluktan uzak güçlerin çıkarlarına da hizmet edecek." şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatih 2020-07-08 10:22:49

1453 de camiye çevrilmiş ve yaklaşık 500 yıl bu statüde kalmış bir yerin şimdi hangi statüsü tartışılabilir ki, camidir cami kalmalıdır. müze olması yanlıştı. sultanahmet cami olduğu halde ziyaret edilebiliyor gezilebiliyor. aynısı olur.