banner388

Rektör elma hasadına katıldı

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, elma hasadına katılarak bahçeden elma topladı.

Rektör elma hasadına katıldı

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, elma hasadına katılarak bahçeden elma topladı.

12 Eylül 2018 Çarşamba 09:12
Rektör elma hasadına katıldı

Samsun haber - 12 dönüm arazi üzerine kurulu olan Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Bahçesinde fındık, elma, armut, kivi, ayva, kiraz ve vişne gibi 27 farklı meyve yetişiyor. Yetiştirilen meyvelerin tarıma katkı vermesi için çeşitli araştırmalar yapılıyor.

75 yarı bodur ve 54 bodur elma ağacında başlayan hasatta ise 500 kiloya yakın meyve alındı. Araştırma ve Uygulama Bahçesinde bilimsel veriler ışığında doğru teknik kullanılarak önümüzdeki yıllarda 5 tona kadar elma üretimi yapılacağı tahmin ediliyor.

Bahçeyi ziyaret eden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam’dan bilgi alarak elma topladı. Rektör Yarılgaç, “Bahçede üretilen meyve türlerinin zenginliği Ordulu üreticiye özellikle fındık çerçevesinde alternatif bir çeşitlilik sunarak Ordu topraklarında ve iklim şartlarında çok sayıda meyve türünün yetiştirilebileceğini göstermektedir. Doğru aşılama ve yetiştirme yöntemleriyle bölge tarımına yeni türler kazandıran Üniversitemiz il ve bölge tarımının gelişimine katkı sunmaktadır” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.