banner388

Ramazan'da balık fiyatları düşüşe geçti

Sinop'ta Ramazan ayının gelmesiyle birlikte balık fiyatları düştü.

Ramazan'da balık fiyatları düşüşe geçti

Sinop'ta Ramazan ayının gelmesiyle birlikte balık fiyatları düştü.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 12:37
Ramazan'da balık fiyatları düşüşe geçti

Av yasağı ve Ramazan ayının denk gelmesi balıkçıları çıkmaza soktu. Ramazan ayında tezgahlardaki balık satılmazken fiyatları düşüşe geçti.

Balıkçı Hüseyin Darcan yaptığı açıklamada “Balık yazın yenilmez, kışın yenir, alışkanlığı var. Güneş vatandaşın sırtına değdi mi? Balık yeme alışkanlığı bitiyor” dedi. 

Ramazan'da kırmızı et türünün daha çok tüketildiğini belirten Darcan, “Kışın satışlarımız yüzde 90’ı buluyordu, yazın yüzde 70 oranında azaldı. Hem yazın gelmesi hem de Ramazan ayına girilmesiyle balık satışlarımız düştü. Çünkü daha çok kırmızı et türü tüketiliyor. Bunun nedeni de şehirde kırmızı eti bulmanın balıketi bulmaktan daha kolay olmasından kaynaklanıyor. Aslında uzmanlar, balığın besin değerinin oldukça yüksek olduğunu söylüyorlar. Özellikle Ramazan’da sağlık açısından çok faydalı ve hafif olan balığı insanların bolca tüketmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.