banner388

PÜİS Açıkladı, Zamın Nedeni?

PÜİS akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin nedenini döviz kurlarına ve ham petrol fiyatlarındaki artışa bağladı

PÜİS Açıkladı, Zamın Nedeni?

PÜİS akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin nedenini döviz kurlarına ve ham petrol fiyatlarındaki artışa bağladı

17 Ocak 2017 Salı 14:19
PÜİS Açıkladı, Zamın Nedeni?

PÜİS akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin nedenini döviz kurlarına ve ham petrol fiyatlarındaki artışa bağladı. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, akaryakıt fiyatlarındaki artışın döviz kurlu ve ham petrol fiyatlı kaynaklı olduğunu söyledi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası yaptığı açıklamada, akaryakıt fiyatlarının oluşumunda PÜİS’in herhangi bir müdahalesi ve katkısının olmadığı söylenirken akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin ham petrol ve döviz kurlarındaki hızlı tırmanışın neden olduğu dile getirildi.

PÜİS, akaryakıt fiyatlarındaki artışın sosyal medyada ve kimi kullanıcıların akaryakıta gelen zammın kendilerinden kaynaklı olduğunu düşünerek kurum hakkında yanlış ifadeler kullanıldığını söylenirken çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.

Ayrıca, akaryakıt fiyatlarında meydana gelen artışın dünya oetrol piyasalarındaki petrol fiyatlarının yükselişi Türkiye’de ki döviz kurlarının artışı gösterilirken döviz kurlarındaki artışın dış güçler tarafından gerçekleştirildiği bu anlamda millet ve ülkece gösterilecek ortak tavırla akaryakıt fiyatlarında inişe gidileceği düşünüldüğü söylendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.