banner388

Özgecan Film Oluyor

11 Şubat 2015 yılında vahşi bir olay sonucu hayatını kaybeden Özgecan Aslan için film yapılma kararı alındı

Özgecan Film Oluyor

11 Şubat 2015 yılında vahşi bir olay sonucu hayatını kaybeden Özgecan Aslan için film yapılma kararı alındı

11 Şubat 2017 Cumartesi 13:20
Özgecan Film Oluyor

11 Şubat 2015 yılında vahşi bir olay sonucu hayatını kaybeden Özgecan Aslan için film yapılma kararı alındı

Kadın cinayetlerinde gelinen noktada tepkiler gösterilmişti

Mersin’de bindiği dolmuşta kötü bir şekilde hayatını kaybeden Özgecan Aslan, uzun süre Türkiye gündeminde yer almıştı. Vahim olay sonrası tepkiler çığ gibi büyürken tüm ülkede Özgecan için tek ses olunmuş kadın cinayetlerinde gelinen noktada tepkiler gösterilmiş ve yetkililerden bu olayın çözümü noktasında çare bulunması talep edilmişti.

Filmin adı ‘’Cennetin Kuşları’’

Olayın ardından 2 yıl geçti belki kadın cinayetlerinde istenilen duruma pek gelinemedi ama duyarlı davranışlar sergilendi. Şimdilerde ise Özgecan Aslan için hayatını anlatan bir film yapılma kararı alındı. Adı da ‘’Cennetin Kuşları’’

Sinema seyircisiyle dünyayı değiştirebilrsiniz

Filmin yönetmen ve yapımcılığını Ali Avcı üstlenirken, 2 yıl önce yaşanan vahim olayın dünyanın en büyük gündemlerinden biri olduğunu ve halen daha sıcaklığını koruduğunu söyledi. Topluma verilebilecek en iyi mesajların sinemaya ile aktarılabildiğine dikkat çeken yönetmen ve yapımcı Avcı,  ‘Sinemayla dünyayı değiştiremeyebilirsiniz ama sinema seyircisiyle dünyayı değiştirebilirsiniz’ sözünü anımsattı.

Film için 4 aydır çalışma yaptıkları bilgisini veren Avcı, filmin sözleşmesini de Özgecan’ın ölüm yıl dönümünde Özgecanlar Derneği ile imzalayacaklarını ifade etti.

"Özgecan’ın doğum günü olan 22 Ekim’de de büyük bir gala organizasyonu ile onun ruhuna en büyük hediyeyi vermiş olacağız" diyen Avcı, çekimlerin büyük bölümünü Mersin ve çevresinde gerçekleştireceklerini bildirdi. Filmin, Mersin’in güzellikleriyle tanınmasına da olanak sağlayacağını belirten Avcı, "Sinema, dünyanın en uzak köşelerindeki insanları birbirlerine tanıtan en kolay araçtır.

Bu sebeple biz derneğin kuruluş amacına da hizmet edecek, Özgecan’ın en büyük hedeflerinden biri olan rehabilitasyon merkezine nasıl katkı sunarız noktasında böyle bir sinema filminin gelirlerini de derneğe bağışlayarak olabileceğini düşündük. Filmde Mersin’den yaklaşık 2 bin 500 yardımcı oyuncu da rol alacak. Özgecanlar ölmesin" dedi.

Son Güncelleme: 11.02.2017 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.