banner388
banner390
banner410
banner408

Ordu’da Yaban Hayvanlara Yem Bırakıldı

Soğuk hava şartlarının yaşandığı günümüzde yaban hayvanları da unutulmadı

banner269

Ordu’da Yaban Hayvanlara Yem Bırakıldı

Soğuk hava şartlarının yaşandığı günümüzde yaban hayvanları da unutulmadı

13 Şubat 2017 Pazartesi 12:04
Ordu’da Yaban Hayvanlara Yem Bırakıldı

Ordu ilinde yaşanılan soğuk hava şartları yetkilileri harekete geçirdi. Aç kalma riskiyle karşılaşan yaban hayvanlarına doğal ortamlarında yem bulmakta zorlanmamaları için yem bırakıldı.

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kış şartlarının yoğun yaşandığı dönemde yaban hayvanlarının yem ihtiyacını karşılama maksatlı doğaya yem bırakma işlemi gerçekleştirdi.

Doğaya 3 ton yiyecek bırakıldı

Yüksek noktalarda alanların tamamen karla kaplı olması hayvanların yiyecek bulmalarında zorluk çekmesine neden oluyor. Durumun daha da vahim bir sonuç almadan harekete geçen ekipler 2.5 ton karma besin ile 500 kilogram sebze ve meyve artıkları bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Emin Akça, “Bölgemizde bol miktarda karaca da bulunuyor. Tavşanlar, kurt, kuş ve diğer hayvanlarımızı bu ağır kış şartları altında düşünmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımız bu hayvanları av hayvanı olarak görmesinler. Bunlar yaşam halkasının birer zinciri ve bu hayvanlara her açıdan sahip çıkmamız gerekir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
OrduYaban Hayvanlar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.