banner388

Ordu’da stat inşası devam ediyor

Ordu’da yapımına başlanan stat inşaatında çalışmalar devam ederken stadın giderek yükseldiği görülüyor. Öyle ki tribünleri oluşmaya başladı bile.

Ordu’da stat inşası devam ediyor

Ordu’da yapımına başlanan stat inşaatında çalışmalar devam ederken stadın giderek yükseldiği görülüyor. Öyle ki tribünleri oluşmaya başladı bile.

04 Ağustos 2017 Cuma 14:14
Ordu’da stat inşası devam ediyor

Hükümetin sportif tesisler anlamındaki yatırımları devam ederken yurt çapında inşa edilen yeni stadyumlara bir yenisi de Ordu’da devam ediyor. Yapımı bittiğinde Karadeniz Bölgesi bir stada daha kavuşmuş olacak.

20 bin kişilik

Yeni yapılan stadyum Durugöl Spor Tesislerinin bulunduğu alana inşa edilen stad, tamamlandığında 20 bin kişilik bir kapasiteye sahip olacak. Maliyetinin ise 102 milyon lir değerinde olduğu söyleniyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Şu anda yeni stadın batı tribününde devam eden kaba inşaatın sonuna gelindi. Ayrıca güney ve kuzey tribünlerinin de yapımına başlandı. Kısa süre sonra doğu tribününe yönelik de çalışma başlayacak. 53 bin 952 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan stat çok amaçlı bir spor kompleksi olarak hizmet verecek.’’dedi.

Stadın özellikleri ise saymakla bitmiyor

İşte yeni yapılan stadın özelliği, hem kurumsal hem standart, UEFA Club ve misafir seyirci olmak üzere farklı seyirci grupları için fuaye alanları ile bu alanlarda ulaşılabilen yeterli sayıda ıslak hacim ve mescit, farklı tribünlerde olmak üzere 84 kişilik engelli ve 84 kişilik refakatçi seyirci tribünü, takım mağazası, kiralanabilir alan, kafeterya, teraslı, aynı çekirdekli, saha ve deniz manzaralı 2 restoran alanı, ayrı çekirdekle ulaşılabilen bay-bayan soyunma odaları, vitamin bar ve dinlenme alanına sahip 2 antrenman salonu, bireysel antrenmanlar için 10 salon, 3 adet misafir seyirci, 12 adet ev sahibi seyirci için bilet gişesi, 428’i kapalı, 126’sı açık olmak üzere toplam 554 araçlık otopark, 5 araçlık canlı yayın araç otoparkı, 11 araçlık engelli seyirci otoparkı, stadyumun farklı bölümlerinde 26 merdiven ve 16 asansör.


 

Son Güncelleme: 05.08.2017 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.