banner388

Ordu'da selin yaraları sarılıyor

Ordu'da selin 3. günün yaralar sarılmaya başlandı. Ordulu vatandaşlar o korku dolu anları anlattı.

Ordu'da selin yaraları sarılıyor

Ordu'da selin 3. günün yaralar sarılmaya başlandı. Ordulu vatandaşlar o korku dolu anları anlattı.

10 Ağustos 2018 Cuma 11:46
Ordu'da selin yaraları sarılıyor

Ordu'nun Kazancılı Mahallesi'nde ve Yalıköy Mahallesi'nde selin 3. gününde vatandaşlar evlerindeki bahçelerindeki çamurları temizlemeye başladı. Sel nedeniyle toprak altında kalan bir çok araç kurtarılıyor. Bölgede sel nedeniyle heyelanlar oluşurken selzedeler kendi imkanlarıyla çalışmalara başladı.

Fatma Kılıç selin gerçekleştiği anda çocuklarının çok korktuğunu ifade ederek, "Büyük bir sel felaketi yaşadık. Çocuklarımla evdeydik ve endişeli bir şekilde bekledik. Yolun altında kalan evimizin duvarı çökecek diye çok korktuk. Allah'a dua ediyorum evimizde de bizde de hasar yok” dedi. 

Selin meydana geldiği sabah saat 6'da büyük bir sesle uyandıklarını söyleyen Gönül Doruk, "Bomba patlar gibi sesler geliyordu dışarıdan. Evimizin ön tarafına baktık adeta yakılıyordu. Arka tarafında geçtiğimizde ise bir patlama sesi meydana geldi ve o an çok korktuk. Çoluk çocuk perma perişan olduk. Depremden daha da korkunçtu. O korkudan dolayı panik atak olduk. Devletimizin bir an önce bizlere sahip çıkmasını ve perişan olan yollarımızı yapmasını bekliyoruz. Ne fındığımız he mısırımız ne de meyvelerimiz kaldı. Hepsini sel aldı götürdü. Böyle bir afet, bölgemizde ilk defa yaşanıyor. Büyüklerimiz bile bu kadar büyük bir afatı yaşamadıklarını bizlere söylediler. Burada yaşayan vatandaşlarımızın hayvanları da telef oldu. Devletimizi yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Murat Tok'ta sel sabahı gördükleri manzarayla şoka girdiklerini belirterek, "Yoğun bir yağış gerçekleşti. Su giderini açmaya çalıştım fakat o kadar su yoğundu ki hemen eve doğru hareket ettim. Aracım evin önünde ki çamurun altında kalmaya başladı. Daha sonra evin arkasına doğru ailece kaçmaya başladık. Komşumuzun evine sular gidince ona haber vererek uyardık. Çok panik yaşadık o dakikalarda. Tüm ağaçlar taşlar asfalta kadar yaklaşık 200 metre sürükledi" şeklinde ifade etti.

Zararlarının büyük olduğunu vurgulayan Adem Yahşi, "Sabah saatlerinde başladı ve büyük bir ses koptu. Çamur ve su baskınları yaşandı. Çok büyük zararımız var" ifadelerini kullandı.

Selin ardından temizliklere başladıklarını ifade eden Aysel Aydın "Eşim rahatsızdı ve onun bakımı ile ilgileniyordum selin başladığı dakikalarda. Yaşanan sel nedeniyle evimize su girdiğini düşünmüş komşularımız ve büyük panik yaşamışlar. İki yaşlı çift olduğumuz içinde komşularımız tedirgin olmuşlar. Komşularım cama vurdular ve benim iyi olduğumu anlayınca bana yardım ettiler. Dışarı çıktığımızda gördüm ki su kütlesi diz boyumuza kadar gelmiş. Selin olduğu günden bu zamana kadar elimizde temizlik malzemeleri çalışıyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler:
OrduSelOrdu Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kuzey 2018-08-10 16:08:36

Yüksel abi sen ne anlatıyorsun ya

Avatar
yüksel 2018-08-10 12:43:14

bu Allahın bir sınavı ordu halkı fındık yapar senenin 11 ayı yatar 1 ay çalışır fındık para ederse köşeyi döner para etmezse o para gene ona 1 sene yeter Allah kuluna yatma kulum çalış diyor sebze meyve sera yap boş durma diyor bu cenabı Allahın bir sınavı isyan etmek yok çalışın diyor rabbim oturmakla bu iş olmaz afrikada insanlar yemeye ekmek içmeye su bulamıyor çalışın bu bir sınavdı

Misafir Avatar
aa 2018-08-10 16:03:34 @yüksel

var mı çalışılacak iş yüksel bey.ne yapsın bu halk bağını bahçesini işleyecek.ekebileceği şeyi ekip kendini idame ettiriyor zaten.nerden biliyorsunuz yattığını halkın?

Beğenmedim! (0)
Avatar
az 2018-08-11 00:37:17

yüksel boş boş konuşama.

Avatar
ORHAN ÖLMEZ 2018-08-18 10:44:00

DOĞAYI BETONLAŞTIRIRSANIZ ANCAK YARAYA PANSUMAN YAPARSINIZ...O YARA HİÇ KAPANMAZ SÖYLİM