banner388

Okul Servislerinde Yeni Dönem

İçişleri Bakanlığının hazırlamış olduğu uygulamayla okul servislerinde yeni bir dönem başlıyor. Uygulamanın adı GPS

Okul Servislerinde Yeni Dönem

İçişleri Bakanlığının hazırlamış olduğu uygulamayla okul servislerinde yeni bir dönem başlıyor. Uygulamanın adı GPS

25 Şubat 2017 Cumartesi 10:37
Okul Servislerinde Yeni Dönem

Okul servislerinde yeni bir uygulamanın startı veriliyor. İlk olarak Kocaeli’de uygulanacak olan yöntem zamanla tüm illere yayılacak. Peki bahsi geçen düzenleme neleri ön görüyor.

Takip cihazları veliler tarafından kullanılacak

GPS uygulaması sayesinde veliler okul servislerini denetleyebilme imkanına sahip olacak. Velilerin servis araçlarını denetleyebilmesini hedeflendiği çalışmada takip cihazı sayesinde veliler kendilerine verilen şifreler aracılığıyla çocuklarının nerede ve ne zaman olduklarını öğrenirken durumları hakkında bilgiler alabilecek. Öğrencilerin taşınmaya başladığı, evlerine bırakıldıklarına dair bilgilendirmenin SMS  yolu aracılığıyla gerçekleştirilmesi de verilen hizmetler arasında.

Aksaklıkların önlenmesi planlanıyor

Çocukların huzurlu bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlayan bu sistem, okul servislerinde meydana gelen problemlerinde velilere anlatılması ve tekrardan yaşanmaması adına önemli bir rol üstleniyor

1 Mart 2017 tarihinden itibaren önce Kocaeli ilinde uygulanmaya başlayacak olan düzenleme zamanla tüm ülkeye yayılması planlanıyor.

Son Güncelleme: 25.02.2017 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.