banner388
banner390
banner410
banner408

Okul öncesi eğitim kurumları açılsın talebi

Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği (TOKED) pandemi sürecinde eğitim kurumlarının açılmasını talep ediyor.  

banner269

Okul öncesi eğitim kurumları açılsın talebi

Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği (TOKED) pandemi sürecinde eğitim kurumlarının açılmasını talep ediyor.  

03 Mayıs 2021 Pazartesi 15:17
Okul öncesi eğitim kurumları açılsın talebi

TOKED, okul öncesi eğitim kurumları ile çocukların yaşadıkları sorunları şu şekilde dile getirdi:

Bizler Türkiye’de ki beş yüz binin üzerinde çocuğa eğitim, bir milyon ebeveyne hizmet, yaklaşıkyetmiş bin personele de istihdam sağlayan yaklaşık on bin Okul Öncesi Eğitim Kurumuyuz.Pandemi süresince eğitimden uzak kalan çocukların psiko-sosyal gelişiminin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların “EŞİT EĞİTİM HAKLARININ” iade edilmesi için gelişmiş Dünya ülkelerinde uygulanmakta olduğu gibi ülkemizde de bilimsel verilere güvenerek okul öncesi eğitim kurumlarınınaçık tutulmasını zaruri olarak görmekte ve yönetsel olarak okul öncesi eğitim kurumlarına gereken özenin gösterilmesini talep etmekteyiz. Üzülerek ifade etmekteyiz ki, ülkemizde okul öncesi eğitim kurumlarının dönem dönemkapatılması, çocuklarımızın eğitim ve psiko-sosyal hayatlarını derinden, telafisi zor bir şekilde olumsuz etkilemekte, çalışan anneyi ise işyeri ve çocuğunun bakımı arasında çözümsüzlükle tek başına bırakmaktadır.

Türkiye’nin de taraf olduğu bütün anlaşmalar da belirtildiği üzere (İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi) “Her bireyin eğitim görme hakkı vardır” ve “Eğitim hakkı devlet tarafından güvence altındadır.” Bunlarla birlikte 1982 Anayasamızın 24. ve 42. maddelerinde eğitimle ilgili hükümler yer almakta olup, bu maddelerde “Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz” ilkesi açıkça ifade edilmektedir.

Tüm bu yasal dayanaklara rağmen Devletimize bağlı iki bakanlığın farklı uygulamaları nedeniyle, Aile Bakanlığı’na bağlı kurumlara devam eden çocukların eğitim haklarıı devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlardaki çocukların “Anayasal eğitim hakları”
ellerinden alınmıştır. Bu uygulama ile çocuklu ailelerin bir kısmının mağduriyeti giderilirken, bir kısmı ise açıkça mağdur bırakılmıştır. Bu iki bakanlığa bağlı Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının isimleri farklı olsa da benzer yaş gruplarına (2-6 yaş) eğitim ve bakım hizmeti vermekte olup, aynı müfredatı
kullanmaktadırlar.

Çocuklarımızın anayasal eğitim haklarına tekrar kavuşabilmeleri için, uzun dönemde çocuklarımızın gelişimlerini sekteye uğratmamak için, çalışan ailelerimizi çözülmesi zor bir sorunla yüzleştirmemek için, on bin Okul Öncesi Eğitim Kurumunu birbirinden ayırmadan, bir girdaba sürüklenmelerine müsaade etmeden varlıklarını devam ettirebilmeleri için, on bin Okul Öncesi Eğitim Kurumunun ekonomik açıdan yok olmaması adına başta Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere değerli tüm devlet büyüklerimizden bahsettiğimiz hususlarda çözümler üretmelerini temenni ediyoruz. Lütfen Sesimizi Duyun..

Toked
Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif 2021-05-03 16:48:21

Para akmıyor yani kısaca diyememis önce sağlık çocukların sağlığından daha önemli ne olabilir paramı dersmi bence hiç biri Önce sağlık yani anayasal hak olan yaşama hakkı

Avatar
Atsız 2021-05-03 19:46:04

Şaka mısınız siz?

Avatar
Bombuş 2021-05-04 09:41:14

Derneğin açık yazılışından o kısaltma isme nasıl ulaşmışlar çözemedim...