banner388

"Öğrenciler zehir tacirlerine dikkat"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, okulların açılması ile birlikte öğrencilere başarılar diledi ve bir kaç uyarıda bulundu. Bakan Soylu, öğrencileri zehir tacirlerine itibar etmemesi konusunda özellik uyardı.

"Öğrenciler zehir tacirlerine dikkat"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, okulların açılması ile birlikte öğrencilere başarılar diledi ve bir kaç uyarıda bulundu. Bakan Soylu, öğrencileri zehir tacirlerine itibar etmemesi konusunda özellik uyardı.

17 Eylül 2018 Pazartesi 16:41
"Öğrenciler zehir tacirlerine dikkat"

Öğrencileri uyuşturucu satıcıları konusunda özellikle uyaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kimseden hap, ilaç veya başka bir şey alıp ağzınıza atmayın. Herhangi bir uyuşturucuyla yanınıza yanaşmaya çalışanlara, ‘Al bu hapı iç rahatlarsın, zihnin açılır’ diyenlerle sakın konuşmayın. Size verdikleri zehirler zihninizi açmaz, bilakis hayatınızı karartır, sakın itibar etmeyin” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla açılış programına katıldı. Sabahın erken saatlerinde helikopter ile Çukurca ilçesinde bulunan Atatürk İlkokuluna gelen Bakan Soylu, öğretmen ve öğrencileri selamladı.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Bakan Soylu, "Bugün sadece çocuklarımız değil, anneler, babalar, öğretmenler herkes şu çocuklarımızla birlikte bir yeni döneme adım atıyorlar. Her okul dönemi sadece öğrenciler için değil, bütün ülke için bir mevsim dönemi gibidir. İşler, güçler, tatiller okullara göre ayarlanır. Evden işe çıkış da okullara göre ayarlanır. Hatta düğünler bile okullara göre ayarlanır. Büyükşehirlerde trafikler, yollar, bazen mesai saatleri okullara göre ayarlanır. Bir gözümüz, kulağımız daima okullara göre ayarlanır. Çocuklarımız mutluysa, karneler iyiyse, öğretmenlerimiz huzur ve güven içerisinde derslerini yapabiliyorlarsa, çocuklularımız yarışmalara katılıyor başarılar alıyorsa, ülkemizin umudu tazeleniyor" sözcüklerini kullandı.

BİZİ ZORA DÜŞÜRENLERE KARDEŞLİĞİMİZLE DERS VERMELİYİZ

Vatandaşları her şekilde kötü yola sokmaya çalışanların başarısız oldukları söyleyen Bakan Soylu, "Umudumuzu, geleceğimizi elimizden alamadılar ve kendileri yok oldular, kendileri karanlık dünyalarıyla baş başa kaldılar. Ayrıştırmak isteyenlerin zaten umutları bitti. Ayrıştırmanın dünya tarihi boyunca insanlara fayda verdiği hiçbir zaman diliminde görülmemiştir. Bugün dünyada hem de en gelişmiş ülkelerin bulunduğu Avrupa'da ırkçılığı yeniden yükseltiyorlar. Oysa bizim medeniyetimiz, dinimiz bu meseleyi çoktan bitirmişti. Yüce Peygamberimiz Veda Hutbesi'nde şöyle buyuruyor; “Arapın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahın da kırmızı tenli üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak Takva Allah'tan korkmaktadır.”
İşte bizi ayrıştırmak isteyenlerin etnik farklılıkların üzerinden, mezhep farklılıkları üzerinden aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere karşı bizim inancımız, geleceğimiz, geleneğimiz, medeniyetimiz, örfümüz, adetimiz, tarihimiz bizim en büyük anlayışımızdır. Muharrem ayındayız. Her şeyin acısı unutulur ama bir şey değil, kardeş acısı unutulmaz. Bize yeniden Kerbela yaşatmak isteyenlere, bir kardeşliğimizle ders vermeliyiz. Onlara inat biz bugün zengin, fakir, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Arap, Acem demeden aşure kazanlarının etrafında buluşuyoruz” diye belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.