banner388

O Şehirde Otobana Kavuşuyor

Karadeniz sahil yolunda bir proje daha hayata geçmek üzere

O Şehirde Otobana Kavuşuyor

Karadeniz sahil yolunda bir proje daha hayata geçmek üzere

04 Ocak 2017 Çarşamba 14:00
O Şehirde Otobana Kavuşuyor

Yıllar önce yapımına başlanan ve sonrasında büyük kısmı bitirilen Karadeniz Sahil Yolu projesinde bir hizmet daha yakında vatandaşın kullanımına verilmeye hazırlanılıyor. Hemen hemen her şehrinde otoban olan Karadeniz Bölgesi’nde bir şehir daha otobanına kavuşuyor.

Nisan ayında hizmete açılması planlanıyor

Bu şehir Ordu. Yıllardır yoğun trafik nedeniyle birçok aksaklıklar yaşayan Ordu şehrinde ki çevre yolu da yavaş yavaş tamamlanma aşamasına geliyor. Nisan ayında hizmete girecek olan çevre yolu trafik karmaşasına, yaşanan trafik kazalarına ve zaman kaybına önemli ölçüde son vermiş olacak.

Ordu nefes alacak

Karayolları Genel Müdürlüğünün raporlarına göre günde 80 bin aracın geçtiği yaz aylarında ise bu rakamın 120 bin seviyelerine yükseldiği Ordu sahil yolunda ki trafik yoğunluğu çevre yolunun hayata geçmesiyle büyük rahatlık kazanılacak.
Perşembe ilçesi Akçaova’dan başlayıp Boztepe’nin altından biri 3 bin 300 metrelik diğeri 2 bin metrelik toplam 5 bin 300 metrelik iki ayrı tünelle, viyadükler ve duble yollarla Ordu’yu arkadan geçerek sahil yoluna bağlanacak 21.5 kilometrelik yolun ilk etabı olan 10 kilometresinde inşaat hızla sürüyor. Tünel ve viyadük inşaatlarının bitirildiği yolda halen kavşak çalışmaları ise devam ediyor.

Projede artık sonra doğru yaklaşıldığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Bu yol şu anda yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Aksilik olmadığı takdirde Ordu Çevre Yolu’nun birinci etabı, trafiğin yoğun olduğu Yaz mevsimine hizmete girecek" dedi.

1 milyar 200 milyona mal olması beklenen çevre yolu bittiğinde Karadeniz sahil yolunda otobansız şehir kalmamış olacak.
 

Anahtar Kelimeler:
TrafikOrduçevre Yolu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.