banner388

O İşsizlere Günde 50 TL

İşbaşı Eğitim programlarıyla hem meslek edinip hem de 50TL kazanma fırsatı

O İşsizlere Günde 50 TL

İşbaşı Eğitim programlarıyla hem meslek edinip hem de 50TL kazanma fırsatı

11 Ocak 2017 Çarşamba 09:56
O İşsizlere Günde 50 TL

Türkiye’de işsizler için oluşturulan ‘’İşbaşı eğitim’’ programıyla işsiz vatandaşlar aldıkları eğitimle hem meslek edinip hem günde 50 TL kazanabilme şansına sahip oluyor. Peki bu uygulamadan kimler faydalanabiliyor. Bunun için işkura kayıtlı olmak, 15 yaşını doldurmak ve işsiz olmak yetiyor.  Daha önce İŞKUR tarafından 6 aylık program çerçevesinde uygulanan bu durum geçen yıl yapılan yeni düzenlemeyle 12 aya çıkarıldı.

Eğitim nasıl uygulanıyor

Lise ve üniversite öğrencileri de istedikleri takdirde bu uygulamadan faydalanabilirler. Eğitime katılan kişiler işyerlerine gidip orada mevcut işle ilgili öğrenimler görüyor ve bu eğitim karşılığında da 50 TL kazanma şansına sahip oluyor. Ödemeler devlet tarafından yapılırken, iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası İŞKUR  tarafından karşılanıyor. Uzmanlar 500 bin kişinin bu uygulamadan yararlanabileceğini söyleniyor.

İşbaşı Eğitim programını en az 2 sigortalı çalışanı bulunan her kurum, işyeri düzenleyebiliyor. İşveren programı 3 ay içinde tamamlayan kişiyi işe alabiliyor. Çalışan kişin primi işsizlik fonundan karşılanırken işveren bu anlamda herhangi bir ödeme yapmıyor. Bu prim süresi 30 ile 42 ay arasında. İşçilerin sigorta primini ise İŞKUR karşılıyor. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.